Έκρηξη στον Πειραιά: Σοκαριστικές εικόνες από το “βομβαρδισμένο” κτίριο με τα δικηγορικά και ναυτιλιακά γραφεία


Σοκαριστικές εικόνες “βομβαρδισμένου” τοπίου άφησε πίσω της η ισχυρότατη έκρηξη που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κτίριο στον Πειραιά

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στη 01:15 τα ξημερώματα στο κέντρο του Πειραιά, στην οδό Φίλωνος 61-65, λίγα μέτρα μακριά από τη Μητρόπολη, καθώς χρησιμοποιήθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, «τύχη βουνό» είχαν οι άστεγοι οι οποίοι συχνά κοιμούνται δίπλα από το κτίριο.

Στο σημείο άνοιξε κρατήρας βάθους περίπου 40 εκατοστών και προκλήθηκαν ζημιές σε απόσταση 3oo  μέτρων από το ωστικό κύμα. 

Η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την έρευνα κάνει λόγο για μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών που πιθανότατα πυροδοτήθηκε από βραδύκαυστο φιτίλι, με τον εκρηκτικό μηχανισμό να θεωρείται πως είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό δοχείο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Έχουν διαλυθεί τα πάντα” δήλωσε ιδιοκτήτρια μαγαζιού

Η κυρία Αφροδίτη που έχει το κατάστημα της στο ισόγειο του κτιρίου δήλωσε στο OPEN και στην εκπομπή “Ωρα Ελλάδος” πως “είναι πολύ μεγάλη ζημιά”. Μάλιστα  ανέφερε πως και παλιότερα είχαν τοποθετηθεί και γκαζάκια αλλά δεν είχαν σημειωθεί ζημιές.

“Έχουν διαλυθεί τα πάντα, δεν υπάρχει τίποτα”, τόνισε με απελπισία η ίδια.

Στο κτίριο όπου έγινε η έκρηξη φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, δικηγορικά γραφεία και ναυτιλιακή εταιρεία.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστός ο στόχος της επίθεσης και κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες, ψάχνοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Μάλιστα τον Ιούλιο του 2020, είχε σημειώθει ξανά έκρηξη στο κτίριο το οποίο έγινε στόχος τα ξημερώματα. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.