Συναγερμός για Κοζλοντούι.αύξηση ραδιενέργειας στα σύνορα με την Ελλάδα


Συναγερμός για Κοζλοντούι.αύξηση ραδιενέργειας   στα σύνορα με την Ελλάδα

Υπερβολικά αυξημένες τιμές ραδιοακτινοβολίας μετρήθηκαν ξαφνικά, το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου, στη νότια Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Τις μετρήσεις κατέγραψε η ειδική υπηρεσία της διαδικτυακής πλατφόρμας Windy, η οποία εκτός από τις γνωστές πληροφορίες για τον καιρό, προσφέρει και ειδικές υπηρεσίες.

Κατά τη Windy λοιπόν, οι τιμές οι οποίες καταγράφηκαν από σταθμό μέτρησης στη Βουλγαρία, έφθασαν τα 7780 nSv/hr (nanosivert ανά ώρα) ενώ οι τιμές γύρω από το σημείο εκείνο ήταν περίπου στα 130-195 nanosivert ανά ώρα. Σημειώνεται ότι το διεθνές αυτό σύστημα καταγράφει ιονίζουσα ακτινοβολία.

Αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή τον χάρτη της Κεντρικής Ευρώπης αντιλαμβάνεται πως την ίδια ώρα υψηλές είναι και οι τιμές στην περιοχή του Τσέρνοπμπιλ στα σύνορα Ουκρανίας- Ρωσίας. Όμως η περιοχή αυτή είναι επιβαρυμένη εδώ και δεκαετίες από το τραγικό πυρηνικό ατύχημα.


Στην περιοχή ωστόσο όπου παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της έκλυσης ιονίζουσας ακτινοβολίας, στην Κεντρική – Νότια Βουλγαρία, υφίστανται οι εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι.

Η «Ζούγκλα» απευθύνθηκε στην Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, στελέχη της οποίας δεσμεύθηκαν να εξετάσουν τα ευρήματα και να απαντήσουν εντός των επόμενων ωρών.

Στις 19 Δεκεμβρίου -πέντε ημέρες μετά- οι τιμές σε nanosivert/hr, ήταν φυσιολογικές ενώ αντιθέτως οι τιμές στην περιοχή του Τσέρνομπιλ εξακολουθούσαν να είναι υψηλές.
Ζούγκλα


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.