Υπουργική απόφαση προβλέπει το κράτος εισπράττει το 5% από τα έσοδα των αγώνων για τη φύλαξη των γηπέδων από την ΕΛ.ΑΣ!! ΙΣΧΥΕΙ;;;


 



.


Πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει άμεσα να απαντήσει εάν τελικά ισχύει ή όχι η συγκεκριμένη απόφαση και φυσικά πού πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα.

Σε πλήρη ισχύ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει τη διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών των αγώνων της Super League και από την ΕΛΑΣ  εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις για το αν θα πρέπει οι αστυνομικοί να εμπλέκονται στη φύλαξη των γηπέδων.

Την ώρα των αντιδράσεων όμως, όπως αποκάλυψε ο Τάκης Χατζής στην εκπομπή του στο Talk Radio 98.9, υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί καθώς υπουργική απόφαση από το 2013, προβλέπει ότι οι ΠΑΕ είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν το 5% των εισπράξεων των αγώνων στην Ελληνική Αστυνομία για να υπάρχει αστυνόμευση στα γήπεδα.

Τα ερωτήματα που εγείρονται πολλά. Τα χρήματα αυτά εισπράττονται; Αν ναι, πού πηγαίνουν; Καταβάλλονται στην ΕΛ.ΑΣ ως προβλέπει η υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του αρμόδιου τότε υπουργού Νίκου Δένδια, του τότε υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και του τότε υφυπουργού Παιδείας Ιωάννη Ιωαννίδη;

Όπως είπε ο Τάκης Χατζής, επικοινώνησε με τον κ. Μηταράκη ο οποίος απάντησε ότι ισχύει, αλλά «δεν ξέρουμε αν τα εισπράξαμε». Σε άλλη επικοινωνία με τον κ. Οικονόμου η απάντηση ήταν ανάλογη. «Υπάρχει η απόφαση αλλά τα χρήματα πηγαίνουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.»

Πού πηγαίνουν λοιπόν τα χρήματα αυτά, εφόσον εισπράττονται; Πώς ζητούν από τις ΠΑΕ -εάν και εφόσον καταβάλλουν το 5% των εισπράξεων- να πάρουν ιδιωτικές εταιρείες να φυλούν τα γήπεδα, εφόσον η απόφαση προβλέπει ότι αυτό πρέπει να γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ και απαγορεύονται οι ιδιωτικές εταιρείες;

Πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει άμεσα να απαντήσει εάν τελικά ισχύει ή όχι η συγκεκριμένη απόφαση και φυσικά πού πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα.

 newpost.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.