Φεγγάρι γύρω από αστεροειδή ανάμεσα σε Άρη και Δία εντόπισε η NASA


 
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η NASA, το δικό του μοναδικό φεγγάρι έχει ένας αστεροειδής.

Συγκεκριμένα, η διαστημική αποστολή Lucy της NASA έστειλε φωτογραφίες από τον πολύ μακρινό μας αστεροειδή Dinkinesh, ο οποίος έχει διάμετρο 790 μέτρα. Σε αυτό διακρίνεται ένας ακόμη διαστημικός βράχος διαμέτρου 220 μέτρων που λειτουργεί ως δορυφόρος του.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η αποστολή τράβηξε τη φωτογραφία τους όταν βρέθηκε σε απόσταση περίπου 425 χιλιομέτρων, που ήταν και η κοντινότερη προσέγγιση στον Dinkinesh και το φεγγάρι του.

Ο Dinkinesh βρίσκεται στην κύρια ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία. Το όνομά του σημαίνει «είσαι θαυμάσιος» στα αμχαρικά, την επίσημη γλώσσα της Αιθιοποίας. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1999 από το πρόγραμμα Lincoln Near-Earth Asteroid Research, ή LINEAR, το οποίο είναι μια συνεργασία της NASA, της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) με στόχο τον εντοπισμό δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών.

«Ο Dinkinesh πραγματικά ανταποκρίθηκε στο όνομά του – αυτό είναι θαυμάσιο», δήλωσε ο Χαλ Λέβισον, επικεφαλής επιστήμονας του Νοτιοδυτικού Ερευνητικού Ινστιτούτου.

Η NASA έστειλε την αποστολή δίπλα από τον Dinkinesh ως πρόβα για την επίσκεψη στους μεγαλύτερους, πιο μυστηριώδεις αστεροειδείς κοντά στον Δία. Το διαστημικό σκάφος, που εκτοξεύτηκε το 2021, θα φτάσει στον πρώτο από αυτούς τους λεγόμενους Τρωικούς αστεροειδείς το 2027 και θα τους εξερευνήσει για τουλάχιστον έξι χρόνια.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.