Η Ισλανδία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Φόβοι για έκρηξη στο ηφαίστειο Fagradalsfjal


Συναγερμός έχει σημάνει στην Ισλανδία καθώς είναι αρκετά μεγάλη η πιθανότητα μιας έκρηξης στο ηφαίστειο Fagradalsfjall στη χερσόνησο Reykjanes , απειλώντας μια ολόκληρη πόλη που έχει πλέον εκκενωθεί, σύμφωνα με όσα εκτιμούν οι ειδικοί.

Η Ισλανδία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις χιλιάδες δονήσεις που προκάλεσαν έντονους φόβους για έκρηξη ηφαιστείου και οι Αρχές έδωσαν εντολή σε χιλιάδες κατοίκους της νοτιοδυτικής πόλης Γκρίνταβικ να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους και έκλεισαν την κοντινή τουριστική ατραξιόν Blue Lagoon.

«Δεν νομίζω ότι απομένει πολύς χρόνος πριν από μια έκρηξη, σε λίγες ώρες ή μέρες. Η πιθανότητα έκρηξης έχει αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RUV ο καθηγητής ηφαιστειολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας, Τορβαλντούρ Τόραρντσον.

Παράλληλα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισλανδίας (IMO) δήλωσε ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος έκρηξης. Η πιθανότητα μιας έκρηξης στη χερσόνησο Reykjanes ή λίγο έξω από αυτήν έχει αυξηθεί από το πρωί, εκτιμά σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. Μια έκρηξη θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή τις επόμενες ημέρες, αναφέρεται σε αυτή.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί χιλιάδες δονήσεις γύρω από το ηφαίστειο Fagradalsfjall.

Σύμφωνα με όσα εκτίμησε ο ηφαιστειολόγος Άρμαν Χόσκουλντσον, εάν το ηφαίστειο Φαγκραντάλσφιαλ εκραγεί στη χερσόνησο του Ρέικιανες, θα μπορούσε να είναι χειρότερο από την έκρηξη Βεστμανέγιαρ πριν από 50 χρόνια που κατέστρεψε την πόλη.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.