Λόγω τεχνικών προβλημάτων της ΑΑΔΕ πήγε πίσω λίγες ημέρες η πληρωμή ΕΦΚ στο πετρέλαιο


 





Συνεχίζεται η αγωνία των γεωργών και κτηνοτρόφων με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο.

Η αγωνία των αγροτών μεγάλωσε μετά και τη διάδοση .. δημοσιευμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, που έκαναν λόγο για «πληρωμή μετά τα Χριστούγεννα και μπορεί και Πάσχα». Αυτό δημιούργησε σύγχυση στους δικαιούχους αγρότες. Βέβαια μέσα στο Σαββατοκύριακο αποσύρθηκαν οι συγκεκριμένες αναφορές.

Ο ΑγροΤύπος από την αρχή δημοσίευσε τις δηλώσεις του υπουργού ΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Λάρισα, που υποστήριξε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα (ήδη οι καταστάσεις βρίσκονται στην ΑΑΔΕ για πληρωμή) θα πληρωθούν 76 εκατ. σε 297.428 δικαιούχους.

Σε επικοινωνία του ΑγροΤύπου με το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ μας ανέφεραν από την πλευρά τους ότι έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα «δοκιμαστικές πληρωμές» για αγροτικό πετρέλαιο και υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα που δεν έδιναν σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά που τους αναλογούν. Μετά από αυτό και για να μην έχουμε προβλήματα στις πληρωμές «φρέναρε» η διαδικασία με στόχο την λύση αυτών των τεχνικών προβλημάτων.

Τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το τεχνικό πρόβλημα αναφέρουν κύκλοι της ΑΑΔΕ και θα μπορεί να προχωρήσει η πληρωμή.

Θυμίζουμε δικαιούχοι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2022 και 2023, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως και την 31η Οκτωβρίου 2023 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα». Τα ποσά είναι σε λίτρα ανά στρέμμα στη φυτική και λίτρα ανά ζώο στη ζωική, όπως και στην προηγούμενη πληρωμή.

agrotypos.gr

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.