Μετά από την φορολογική έκπληξη έρχεται και αύξηση ορίων συνταξιοδότησης!


 


 Μετά από το 41% στις εκλογές μαθαίνουμε πολλά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη…Μετά από την έκπληξη με τη φορολογία σε ένα μεγάλο μέρος πολιτών που τον ψήφισαν φοβούμενοι την επιστροφή Κατρούγκαλου, τώρα έρχεται και αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας κ. Τσακλόγου, αποτελούν ουσιαστικά προαναγγελία αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, όσο κι αν το διαψεύδει η κυβέρνηση, η αξιοπιστία της οποίας πλέον ελέγχεται σε κάθε κουβέντα που λέει.

Όπως γράφει το ieidiseis.gr «υπάρχει ήδη αναταραχή στην κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για τις κυοφορούμενες αλλαγές στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, ισχυρές επαγγελματικές κατηγορίες προαναγγέλλουν σειρά κινητοποιήσεων, ενώ οι γαλάζιοι βουλευτές – πολλοί εκ των οποίων και αυτοί προερχόμενοι από τις τάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών πιέζονται ήδη αρκετά. Οπότε και μόνο το άνοιγμα μιας τέτοιας κουβέντας – από τις πιο ειδεχθείς στον πολιτικό διάλογο, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων και πιέσεων προς το Μέγαρο Μαξίμου να αποσαφηνιστεί το θέμα άμεσα.

«Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ή οποιασδήποτε αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης. Έγινε μια γενικότερη συζήτηση από τον Υφυπουργό, όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες χώρες. Και σε αυτό το οποίο αναφέρθηκε θα είναι μια συζήτηση που γίνεται όπως γίνεται σε όλες τις χώρες, ανά τρία χρόνια μέχρι το 2027, χωρίς να προαναγγέλλει το οτιδήποτε ο Υφυπουργός. Και μάλιστα έγινε και σαφές ότι οποιαδήποτε συζήτηση γίνει το 2027 δεν θα έχει τη λογική που είδαμε σε κάποια δημοσιεύματα κάποιων απότομων αλλαγών, όπως, τέλος πάντων, περιγράφηκε» είπε ο εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά» σχολίασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Είναι δυνατόν να έχουμε μπροστά μας Ευρωεκλογές και να αφήνουμε παράθυρο για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης το 2026» διερωτώνται στις μεταξύ τους συνομιλίες οι βουλευτές της ΝΔ. Αποδίδουν, δε, την έλλειψη «πολιτικότητας» εκ μέρους του υφυπουργού, στο γεγονός ότι δεν είναι αιρετός και ως εκ τούτου, δεν έχει περιέλθει στη βάσανο της σταυροδοσίας.

  Militaire News  

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.