ΤΩΡΑ:Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας!!


 


 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΤΩΡΑ στα Προπύλαια οργανώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές και μαθητές διαμαρτυρόμενοι για την αντεκπαιδευτική, όπως καταγγέλλουν, πολιτική της κυβέρνησης.

«Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας. Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης, απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη σφαγή και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτή.

Στην Αθήνα, η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών και φοιτητικοί σύλλογοι προχωρούν σε κοινό συλλαλητήριο σήμερα Δευτέρα 6 Νοέμβρη στις 12 μ. στα Προπύλαια. Στο συλλαλητήριο καλεί και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, λοιπόν, κατεβαίνουν στον δρόμο:

– Για να ακουστεί ξανά η απαίτησή τους για ειρήνη και λευτεριά στην Παλαιστίνη, η εναντίωσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας σε έναν ακόμη πόλεμο.

– Για να δυναμώσει η διεκδίκηση για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα σχολεία, για να παρθούν μέτρα ελέγχων, συντήρησης, επιδιορθώσεων και εκσυγχρονισμών στα σχολικά κτίρια και υποδομές για να μη γίνει «κανένα σχολείο ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα». Και να απαντήσει ο νέος υπουργός Παιδείας, που το παίζει φίλος των μαθητών, αν αυτός θα αναλάβει την ευθύνη σε τέτοια περίπτωση.

– Για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, να γίνει ουσιαστική ενισχυτική διδασκαλία σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη, να μην ακυρωθούν σχολικές εκδρομές (αλλά να γίνουν με ασφάλεια και χωρίς οικονομική επιβάρυνση στις λαϊκές οικογένειες), να μην υπάρξει παγωμένο σχολείο ή σχολείο που πληρώνουν οι μαθητές και οι γονείς τους τη θέρμανσή του. Να βοηθηθούν παιδιά με οικονομικές δυσκολίες με δωρεάν σνακ/γεύμα τις ώρες του σχολείου.

– Για να είναι ακόμα μια φορά «μαθητές – φοιτητές ενωμένοι νικητές» και να μπλοκάρουν κάθε σκέψη του υπουργείου Παιδείας για ιδιωτικά πανεπιστήμια την επόμενη περίοδο.

Και οι φοιτητικοί σύλλογοι

Μέχρι στιγμής αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι εξής Φοιτητικοί Σύλλογοι:

Από ΕΚΠΑ: Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης.

Από ΕΜΠ: Τοπογράφων, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων.

Από ΠαΔΑ: Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Σχολής Επιστημών Τροφίμων.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι «οι γονείς δεν θα χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις, δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από τις ανάγκες των παιδιών μας» και προσθέτει ότι «δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε:

-Να βλέπουμε τα παιδιά μας να μη μεταφέρονται από και προς στο σχολείο.
-Να μη γίνονται σχολικές εκδρομές με ασφαλείς όρους, και να ζητάνε επιπλέον χρήματα για ασφαλή μεταφορά.
-Να παρατηρούνται, δύο μήνες μετά το άνοιγμα, κενά εκπαιδευτικών.
-Κτίρια, καθηγητές, υποδομές, βιβλία να μπαίνουν στο ζύγι κόστους – οφέλους.
-Να μην έχουν τα παιδιά μας σχολικά γεύματα».

Με το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης. Καλούν στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι Σύλλογοι: Φυσικού, Μαθηματικού, Χημικού, Γεωλογικού, Δασολογίας, Χωροταξίας, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Οδοντιατρικής, Παιδαγωγικής Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Σχολής Μηχανικών και Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙΠΑΕ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ).

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.