Διαμαρτυρίες των κατοίκων στα Εξάρχεια για την κοπή δέντρων για τα έργα του μετρό!


 


  Μηχανήματα του υπουργείου Υποδομών βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (6/11) στην πλατεία Εξαρχείων και κόβουν δέντρα, με αφορμή την εκ νέου έναρξη των έργων για το μετρό της περιοχής.

Όπως ήταν αναμενόμενο το γεγονός προκάλεσε την οργή και αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο και διαμαρτυρήθηκαν. Παρούσες ήταν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Κόβουν τα δέντρα της πλατείας Εξαρχείων. Κάτοικοι αντιδρούν έντονα. Η πλατεία έχει περικυκλωθεί από ΜΑΤ. Πόσα ματ χρειάζονται για να κόψουν δέντρα που στέκονται δεκαετίες…. pic.twitter.com/bfMXm4Z3Zq

    — U (@kinimatini) November 6, 2023

    Ήρθαν για να κόψουν τα 72 δέντρα της πλατείας Εξαρχείων συνοδευομενοι από στρατιές μπάτσων.#antireport #εξαρχεια pic.twitter.com/OOXfglcd9v

    — Stergios Alexiou (@stergiosale) November 6, 2023

Αντίθετος στην κοπή δένδρων για το μετρό ο Χάρης Δούκας

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας αντέδρασε στην κοπή δένδρων και ζήτησε να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες:

«Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.

Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης.

Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.

Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.