Μαθήματα χρηματοοικονομικών στους πολίτες ζητά ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας


 

 Υποστήριξε πως οι πολίτες όλων των ηλικιών θα πρέπει να είναι «ψηφιακά έξυπνοι».

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης, αναφέρθηκε στην ανάγκη χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των πολιτών, έτσι ώστε να μπορούν να κρίνουν σωστά τόσο στη διαχείριση των προσωπικών τους οικονομικών, όσο και της χώρας.

«Ειδικά εμείς οι Έλληνες, που ερχόμαστε από μία υπερδεκαετή οικονομική κρίση και ζούσαμε χρόνια με ψευδαισθήσεις σε ό,τι αφορά τις πραγματικές δυνατότητες της εθνικής μας οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών, οφείλουμε να κάνουμε βήματα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού. Απαιτείται να κατανοούμε καλύτερα τα οικονομικά τού νοικοκυριού μας αλλά και τις βασικές παραμέτρους της εθνικής οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη και για ψηφιακό χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό, υποστηρίζοντας πως οι πολίτες όλων των ηλικιών θα πρέπει να είναι «ψηφιακά έξυπνοι», ώστε να αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας, αποφεύγοντας όμως τους κινδύνους.


kosmodromio.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.