Έτοιμο να εκραγεί το ηφαίστειο στην Ισλανδία: «Περιμένουμε να θάψει τα σπίτια μας» λέει κάτοικος του νησιού


 
Έτοιμο να εκραγεί είναι το ηφαίστειο στην Ισλανδία, καθώς το Μετεωρολογικό Γραφείο του νησιού κατέγραψε περίπου 800 νέους σεισμούς μέσα σε 15 ώρες, ενώ, κάτοικος ανέφερε πως «περιμένουμε να θάψει τα σπίτια μας».

Ένας υπόγειος ποταμός μάγματος, μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων, κινείται ανοδικά προς την επιφάνεια της γης.

Το Γκρίνταβικ, μια αλιευτική κωμόπολη 4.000 κατοίκων στη ΝΔ Ισλανδία άδειασε εν αναμονή της επικείμενης έκρηξης.

«Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, ξέρετε, τις τελευταίες τέσσερις μέρες ξυπνάω μετά από δύσκολο ύπνο, είναι τόσο ανησυχητικό, ακούω τις ειδήσεις, όλο ακούω τις ειδήσεις», λέει ο Έιναρ Νταγκμπιαρντσον, κάτοικος Γκρίνταβικ, και προσθέτει πως «περιμένουμε να θάψει τα σπίτια μας».

«Ο κόσμος τώρα περιμένει με αγωνία, τι θα γίνει στην πόλη. Αν πράγματι γίνει η έκρηξη, η πόλη θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να γλιτώσει. Η έκρηξη όμως θα μπορούσε απλά να θάψει την πόλη. Άρα δεν ξέρουμε ποιο σενάριο είναι το πιο πιθανό», τονίζει ο Άρι Τράουστι, γεωφυσικός.

Η Ισλανδία, η οποία διαθέτει 33 ενεργά ηφαιστειακά συστήματα, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.