Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με την αποχώρηση του Σ.Τζουμάκα απο το κόμμα.Τι δήλωσε!!


 Με μια σημαντική εξέλιξη ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Τζουμάκας -που έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας προς διαγραφή- ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το κόμμα.

Σημειώνουμε ότι από τη σημερινή συνεδρίαση απουσιάζουν η «Ομπρέλα», η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αποχωρεί από το κόμμα, η ομάδα των 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου αλλά και η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα. Μάλιστα η ομάδα της Αχτσιόγλου μετά από συνεδρίαση αποφάσισε να μη λάβει μέρος στη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της ΚΕ.

Επιστολή Τζουμάκα: Αποχαιρετώ συναγωνιστές και συντρόφους

Με επιστολή 9 σελίδων προς την Κ.Ε. ο Στέφανος Τζουμάκας αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν, εξαπολύει τα «βέλη» του προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Αναφέρει ότι το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Σε δήλωση του μπροστά στις κάμερες, αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει κλείσει τον κύκλο του.

Μάλιστα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως κάποιοι μέσα στο κόμμα καταπίνουν ό,τι τους λένε, πως δεν ψάχνουν και δεν ενημερώνονται τονίζοντας ότι πρόκειται για μία κατάσταση που γνωρίζει καλά, γιατί προέρχεται από ένα κόμμα στο οποίο υπήρχαν οι λεγόμενοι αυριανιστές και «έκαναν ακριβώς το ίδιο».

Ο κ. Τζουμάκας υπογράμμισε την ανάγκη «ο καθένας να αναζητήσει, να ψάξει, να ενημερωθεί και να πάψει να είναι οπαδός. Να γίνει μέλος και στέλεχος, γιατί η χωρά είναι σε δύσκολη θέση» είπε.

Έτσι μετά τους Σκουρλέτη, Βούτση και Σταθάκη, τις προηγούμενες μέρες, ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ
στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων και μετά τις δηλώσεις Κασσελάκη περί δημοψηφίσματος για την απόφαση παραμονής ή διαγραφής στελεχών του κόμματος.

Στις 20 Οκτωβρίου ο Στέφανος Κασσελάκης είχε παραπέμψει τον Στέφανο Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως εκείνος έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος.

«Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω», είχε γράψει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης. Λίγες ώρες νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Τζουμάκας άσκησε σφοδρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ έκανε λόγο για «ολιγαρχία και διαπλοκή» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει ότι δεν μπορεί να επιτρέψει σε στελέχη του κόμματος να το παρουσιάζουν στα κανάλια ως ολιγαρχικό και διαπλεκόμενο.


Οι βολές Τζουμάκα κατά του Κασσελάκη

Αυτή η ηγεσία δεν μπορεί να οδηγήσει, τόνισε επανειλημμένα ο Στέφανος Τζουμάκας, σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπρεπε να παραιτηθεί, είπα ότι θα έχουμε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, διότι η νέα ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές», είπε αρχικά ο Στέφανος Τζουμάκας.

«Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν υπάρχει πολιτικό πλαίσιο, η ηγεσία αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει. Υπέστη την πρώτη ήττα, τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα θέμα προχθές στη συνεδρίαση (σ.σ Πολιτική Γραμματεία) ότι πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα της πολιτικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.

«Τι βγήκε και είπε η πολιτική ηγεσία το βράδυ των δημοτικών; Λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο», σχολίασε ο Στέφανος Τζουμάκας, αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη.  «Πολλοί λένε ότι δεν κάνει», είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Η θέση μου είναι ότι αυτή η ηγεσία δεν μπορεί να πάει σε νίκες, είναι πολιτική ηγεσία με ήττες», τόνισε.

«Το σημαντικό είναι ότι έχουμε διχασμένο χώρο, δεν έχουμε πολιτική αποδοχή, δεν έχουμε πολιτική ενότητα. Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», είχε πει τότε ο Στέφανος Τζουμάκας.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.