Νομοσχέδιο στο Ισραήλ ενέκρινε την λογοκρισία σε δημοσιεύσεις που αφορούν την Χαμάς, και φυλάκιση ενός έτους σε όσους τις διαβάζουν!!


 


 

Η Επιτροπή Συντάγματος του Ισραήλ ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει ποινή φυλάκισης ενός έτους για όποιον διαβάζει συστηματικά δημοσιεύματα της Χαμάς και του ISIS, τα οποία περιλαμβάνουν λόγια επαίνου, συμπάθειας ή ενθάρρυνσης για τρομοκρατικές πράξεις.

Ωστόσο, η ανάγνωση δημοσιεύσεων που γίνεται τυχαία, καλόπιστα ή για νόμιμο σκοπό δεν θα αποτελεί απαγορευμένη ενέργεια, επισημαίνεται.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, η επιτροπή πρόσθεσε στο νομοσχέδιο ως όρο τη συστηματική και συνεχή κατανάλωση τέτοιων δημοσιεύσεων, μια περίσταση που υποδηλώνει ταύτιση με αυτές τις οργανώσεις.
Συνελήφθη ξανά η Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι

Νωρίτερα οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν και πάλι την Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι.

Όπως υπενθυμίζει ο Guardian, η ίδια είχε γίνει γνωστή στα εφηβικά της χρόνια, το 2018, όταν συνελήφθη και στη συνέχεια φυλακίστηκε μετά που χαστούκισε και κλώτσησε ισραηλινούς στρατιώτες.

Η Ταμίμι συνελήφθη στο χωριό Νάμπι Σαλίχ κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπως ανέφερε η εφημερίδα Haaretz σήμερα Δευτέρα.

Πάνω από μία εβδομάδα πριν, οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν συλλάβει τον πατέρα της Μπασέμ Ταμίμι ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην Ιορδανία.

Σύμφωνα με το Israel Today, η Ταμίμι κατηγορείται για υποκίνηση τρομοκρατίας για όσα φαίνεται να είχε γράψει πριν έξι μέρες στο Instagram: «Το μήνυμά μας προς τις αγέλες των εποίκων: Σας περιμένουμε σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Όχθης από τη Χεβρώνα μέχρι την Τζενίν. Θα σας σφάξουμε και θα λέτε ότι αυτό που σας έκανε ο Χίτλερ ήταν ένα αστείο. Θα πιούμε το αίμα σας και θα φάμε τα κρανία σας. Προχωρήστε, σας περιμένουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί με το όνομα της Ταμίμι στο Instagram.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.