Καρατόμηση του διοικητή ΤΑ Ωρωπού για τον «δράκο των Εξαρχείων»


 


 

Ευθύνες για την μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο δράστη των επιθέσεων σε γυναίκες στα Εξάρχεια ερευνά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια.

Παράλληλα ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Ο 23χρονος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2023 αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του με τον περιοριστικό όρο να διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα το Α.Τ. του τόπου διαμονής του δηλαδή στο ΑΤ Ωρωπού.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης είχε συλληφθεί και πάλι στις 10 Αυγούστου του 2022 όταν επιτέθηκε σε 70χρονο από την Ουκρανία στην περιοχή του Αλίμου. Συγκεκριμένα την είχε πλησιάσει στη στάση λεωφορείου την είχε ρίξει στο έδαφος και αποπειράθηκε να την βιάσει.

Η γυναίκα έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα περαστικοί να σπεύσουν στο σημείο και να απομακρύνουν από πάνω της τον δράστη, ο οποίος τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο νεαρός Σύρος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού.

Ωστόσο συμπληρώθηκε το 12μηνο της προφυλάκισης δίχως να δικαστεί και έτσι το καλοκαίρι αφέθηκε ελεύθερος.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.