Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Νασράλα σε διάγγελμα του:""Πιθανά όλα τα σενάρια και η κλιμάκωση""

 

 


 

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα εκφωνεί αυτήν την ώρα την πρώτη του ομιλία μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η οποία θα καθορίσει την εμπλοκή ή μη του Λιβάνου στη σύγκρουση. «Η περαιτέρω κλιμάκωση στο μέτωπο του Λιβάνου είναι μια πραγματική πιθανότητα. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά στο νότιο μέτωπο. Και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να υιοθετήσουμε όποιο θέλουμε» ανέφερε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, μια δήλωση που ακολούθησαν θυελλώδη χειροκροτήματα.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ξεκινά την ομιλία του αποτίοντας ιφόρο τιμής στους Λιβανέζους και Παλαιστίνιους «μάρτυρες» που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση.

«Αδέλφια μου, ειρήνη σε όλους σας»,  λέει ο Χασάν Νασράλα. «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να θυμηθούμε εκείνους που αποτελούν πρότυπα της Χεζμπολάχ».

«Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ προσφέρει επίσης »συλλυπητήρια και συγχαρητήρια» στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς στο al-Aqsa Flood εντός του Ισραήλ».

    «Η επιχείρηση “Πλημμύρα Αλ-Ακσα” προκάλεσε σεισμό στο Ισραήλ και φανέρωσε την αδυναμία του»

«Οι μάχες της επιχείρησης “Πλημμύρα Αλ-Ακσα” (σ.σ. που ξεκίνησε με τις επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραηλινών στις 7 Οκτωβρίου) έχουν ήδη επεκταθεί σε περισσότερα από ένα μέτωπα», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της υποστηριζόμενης από το Ιράν σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου.

«Ευχαριστούμε τους Ιρακινούς και τους Υεμενίτες που συμμετέχουν σε αυτήν τη μάχη», δήλωσε ο Νασράλα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος και η Χεζμπολάχ δεν γνώριζαν εκ των προτέρων τίποτα για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Η απόφαση να ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση ήταν 100% παλαιστινιακή», δήλωσε.

«Η επιχείρηση “Πλημμύρα Αλ-Ακσα” προκάλεσε σεισμό στο Ισραήλ και φανέρωσε την αδυναμία του», σύμφωνα με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Υποστηρικτές ιρακινών σιιτικών ένοπλων ομάδων συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης για να παρακολουθήσουν μια ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ
«Βολές» κατά Ισραήλ και Δύσης

«Αυτό που συνέβη επιβεβαιώνει ότι το Ιράν δεν ασκεί καμία απολύτως κηδεμονία στις φατρίες της αντίστασης και ότι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις είναι οι ηγέτες της αντίστασης. Τίποτα δεν ξεκίνησε και βλέπουμε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να στέλνουν τους προέδρους τους, τους υπουργούς τους, τους στρατηγούς τους, τα οπλοστάσια τους, τα δισεκατομμύρια τους για να στηρίξουν αυτήν την παράνομη οντότητα (σ.σ. το Ισραήλ)».

Ο Νασράλα λέει ότι η επιχείρηση της Χαμάς σηματοδότησε μια νέα ιστορική φάση στη μάχη με το Ισραήλ.

Παλαιστίνιοι παρακολουθούν την ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη

Αποκαλεί την απόφαση της παλαιστινιακής ομάδας να ξεκινήσει τη «Πλημμύρα Αλ-Ακσα» ως ορθή, σοφή και θαρραλέα, προσθέτοντας ότι ήρθε στον σωστό χρόνο.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ λέει ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Ισραήλ τώρα είναι να βάζει στόχους που δεν μπορεί να επιτύχει.

Ο Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ μπορεί να πάρει πίσω τους αιχμαλώτους που κρατούνται στη Γάζα μέσω διαπραγματεύσεων.

Προσθέτει ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δείχνει την «ανοησία και την ανικανότητα του Ισραήλ γιατί αυτό που κάνουν είναι να σκοτώνουν παιδιά και γυναίκες».

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αποκαλεί το Ισραήλ «αδύναμο», λέει ότι για έναν ολόκληρο μήνα δεν μπορούσε να κατακτήσουν ούτε ένα στρατιωτικό επίτευγμα.

Παράλληλα, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνες για τον πόλεμο στη Γάζα και αποκαλεί το Ισραήλ απλώς ένα εκτελεστικό εργαλείο.
«Στόχος η νίκη της Χαμάς»

Ο πόλεμος που διεξάγεται τώρα στη Γάζα «δεν είναι σαν τους προηγούμενους». «Είναι μια μάχη αποφασιστικής σημασίας», σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της Χεζμπολάχ, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι «ο στόχος τώρα είναι η νίκη της Χαμάς και η νίκη της Γάζας».

Ο Νασράλα λέει ότι οι αραβικές και μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσουν τον πόλεμο στη Γάζα.

Προσθέτει ότι «ο εχθρός» απειλεί τον Λίβανο και τους Λιβανέζους ενώ βυθίζεται στην άμμο της Λωρίδας της Γάζας.

Στο πλαίσιο της σημερινής ομιλίας του να σταματήσουν οι βίαιες επιδρομές των Ισραηλινών κατά της Λωρίδας της Γάζας.
Η Χεζμπολάχ συμμετείχε μια μέρα μετά την επίθεση

Ο Νασράλα λέει ότι η Χεζμπολάχ μπήκε στη μάχη στις 8 Οκτωβρίου, την ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Λέει ότι η καθημερινή ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις κατά μήκος των λιβανικών συνόρων μπορεί να φαίνεται μέτρια, αλλά είναι πολύ σημαντική, χαρακτηρίζοντάς την άνευ προηγουμένου από το 1948.

Ο Νασράλα επιβεβαίωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 57 μαχητές της Χεζμπολάχ.

Ο Νασράλα συνεχίζει, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ κλιμακώνει τις επιχειρήσεις της μέρα με τη μέρα και αναγκάζει το Ισραήλ να κρατά τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου αντί στη Γάζα ή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.