Σεισμός 7 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες


Σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στις Φιλιππίνες στις 16:14 (τοπική ώρα) σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα νότια της περιοχής Glan και το εστιακό βάθος του  υπολογίζεται στα 57 χιλιόμετρα.

Το σημείο στο οποίο έγινε ο σεισμός λέγεται «Δαχτυλίδι της φωτιάς» και σύμφωνα με στοιχεία έχει υψηλή σεισμική δραστηριότητα.

“Νομίζω ότι ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έχω βιώσει ποτέ”, δήλωσε μια 27χρονη, στο AFP από την πόλη Νταβάο, περίπου 200 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, όπου συμμετείχε σε συνέδριο.

“Οι άνθρωποι γύρω μου πανικοβλήθηκαν και έτρεχαν να βγουν έξω. Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι εδώ στην εκδήλωση, οπότε για να είμαι ειλικρινής φοβήθηκα περισσότερο μήπως υπάρξει τραυματισμός” τόνισε.
Στο μεταξύ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών (USGS) επεσήμανε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών, με τις τοπικές αρχές των Φιλιππίνων να προειδοποιούν για το ενδεχόμενο να έχουν προκληθεί ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:14 ώρα Ελλάδας στα ανοικτά της επαρχίας Σαρανγκάρι, του νησιού Μιντανάο, και, με βάση το USGS, είχε εστιακό βάθος 78 χιλιόμετρα.

Πηγή : www.zougla.gr 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.