Πανελλαδική 48ωρη απεργία νοσοκομειακών γιατρών – Ποιά είναι τα αιτήματά τους


Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά σήμερα και αύριο 29 και 30 Νοεμβρίου, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ παράλληλα η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε για αύριο, Πέμπτη, πανελλαδική στάση εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ θα βγουν στους δρόμους, «φωνάζοντας» για τα πάγια αιτήματά τους όπως είναι η πρόσληψη προσωπικού και η αύξηση της χρηματοδότησης για την δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την διήμερη Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση που γίνεται από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ και καλεί τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

Διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών.
Αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
Διπλασιασμός προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.
Να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει τις δράσεις των Σωματείων που θα γίνουν κατά το διήμερο των κινητοποιήσεων 29 και 30 Νοεμβρίου 2023 που έχει αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο.

Τα αιτήματα που διεκδικούν:

• Ισχυρή Δημόσια Υγεία – πρόνοια – ΕΚΑΒ
• Αυξήσεις στους μισθούς
• Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
• Μονιμοποίηση συμβασιούχων
• Αξιοπρέπεια στην περίθαλψη και στην εργασία
• Οχι στην ιδιωτικοποίηση – Εργολάβους


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.