Συζήτηση για 4ημερη εργασία στην Γερμανία – Δεν συμφωνεί ο υπουργός Οικονομικών


 


 Aπέρριψε την ιδέα να εφαρμοσθεί η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας με πλήρη αμοιβή, στη Γερμανία, o Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κρίστιαν Λίντνερ.

«Ποτέ στην ιστορία, μία κοινωνία δεν αύξησε την ευημερία της, δουλεύοντας λιγότερο», ανέφερε ο κ. Λίντνερ σε προχθεσινή (03/11) πολιτική εκδήλωση στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Η ιδέα της μειωμένης εβδομάδας εργασίας έχει κερδίσει έδαφος απ’ όταν η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε τα εργασιακά ωράρια και έδωσε σε πολλούς μία γεύση για τον τρόπο με τον οποίο εναλλακτικές λύσεις εργασίας θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Πιλοτικά προγράμματα, όπως εκείνο στην Ισπανία, υποδεικνύουν ότι μία τέτοια ρύθμιση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του άγχους των εργαζομένων, καθώς και αύξηση της αποτελεσματικότητας αλλά και των εσόδων για τους εργοδότες τους.

Περίπου πενήντα εταιρείες στη Γερμανία σχεδιάζουν να συμμετάσχουν σε ένα εξάμηνο πρόγραμμα, που θα εκκινήσει τον Φεβρουάριο.

«Το “κλειδί” για την ευημερία μας, παραμένει η σκληρή δουλειά», υποστήριξε ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος ηγείται του κεντρώου – κεντροδεξιού και φιλικού προς την επιχειρηματικότητα Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, ένας από τους εταίρους του τρικομματικού συνασπισμού της Γερμανίας.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.