Κομισιόν - Επίτροπος για το Κλίμα πρώην υπάλληλος της Shell, υποστηρικτής των ορυκτών καυσίμων


ΝΕΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΝΑΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΟΡΥΚΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ Ο ''ΠΛΟΥΣΙΟΣ'' ΒΟΡΡΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΝΟΤΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ... 
ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΩΣ.
Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ, ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

«Το να περιμένεις από τον Χούκστρα να οδηγήσει στη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων είναι σαν να ζητάς από την καπνοβιομηχανία να απαγορεύσει το κάπνισμα». 

Με αυτό το άκρως ουσιαστικό και σκωπτικό σχόλιο υποδέχθηκε το Corporate Europe Observatory (Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών), την ανάδειξη του Βόπκε Χούκστρα σε νέο Επίτροπο για το Κλίμα.

Ο Βόπκε Χούκστρα είναι πρώην υπάλληλος της Shell, πρώην στέλεχος της McKinsey και υποστηρικτής των ορυκτών καυσίμων τόσο κατά την επαγγελματική όσο και την πολιτική του καριέρα.

Σύμφωνα με το Corporate Europe Observatory κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς ιδιωτικής και πολιτικής του σταδιοδρομίας, ο Βόπκε Χούκστρα, δεν προώθησε ή πίεσε για να προωθηθούν πολιτικές και μέτρα που συμβάλλουν στην επίλυση της κλιματικής κρίσης. Παράλληλα επισημαίνει ότι δεν έχει εμπειρία σε διεθνείς διαπραγματεύσεις για το κλίμα.

Αντίθετα, ο Βόπκε Χούκστρα, για περισσότερα από 15 χρόνια - μεταξύ 2002 και 2017 – εργαζόταν σε εταιρείες που προωθούν τα συμφέροντα των ορυκτών καυσίμων.

Ως υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, τάχθηκε κατά του γρήγορου τερματισμού της εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στο Groningen, παρά τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που είχε η γεώτρηση σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. 

Το 2023,  ως αρχηγός κόμματος εμπόδισε με προσωπική παρέμβαση τα κυβερνητικά σχέδια για τη μείωση των εκπομπών αζώτου που είχαν ως στόχο να ευθυγραμμίσουν τα ολλανδικά μέτρα πολιτικής με τη νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία της φύσης.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.