Ο Τζέιμι Ντίμον πουλάει μετοχές της JP MorganΜετοχές αξίας 141 εκατομμυρίν δολαρίων σχεδιάζει να πουλήσει ο CEO της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον.
Ξεκινώντας από το επόμενο έτος, ο Ντίμον και η οικογένειά του θα διαθέσουν 1 εκατομμύριο μετοχές της τράπεζας για λόγους οικονομικής διαφοροποίησης και φορολογικού σχεδιασμού, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η συναλλαγή
«Ο Ντίμον συνεχίζει να πιστεύει ότι οι προοπτικές της εταιρείας είναι πολύ ισχυρές και η συμμετοχή του στην εταιρεία θα παραμείνει πολύ σημαντική», ανέφερε η JPMorgan σε ανακοίνωσή της. Η σχεδιαζόμενη συναλλαγή, η οποία υπόκειται στους όρους του σχεδίου διαπραγμάτευσης μετοχών της τράπεζας, θα είναι η «πρώτη τέτοια πώληση μετοχών του διευθύνοντος συμβούλου κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία.

Η αύξηση της αξίας της μετοχής της JPMorgan κατά περισσότερο από 250% κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντίμον,βοήθησε τον ίδιο να μετατραπεί σε δισεκατομμυριούχο. Στις αρχές του 2009, ο Ντίμον αγόρασε 500.000 μετοχές της τράπεζας ως ένδειξη εμπιστοσύνης εν μέσω πτώσης των τιμών των μετοχών. Έκανε μια πανομοιότυπη κίνηση το 2016, ξοδεύοντας συνολικά περίπου 38 εκατομμύρια δολάρια για αυτούς τους δύο γύρους αγορών.

Λιγότερο από το 12% των μετοχών που κατέχει
Ο Ντίμον και η οικογένειά του κατέχουν σήμερα περίπου 8,6 εκατομμύρια μετοχές της JPMorgan, πράγμα που σημαίνει ότι η σχεδιαζόμενη πώληση θα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 12% των μετοχών που κατέχουν στην τράπεζα. Η περιουσία του ανέρχεται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο Ντίμον είναι ο μακροβιότερος διευθύνων σύμβουλος μεγάλης αμερικανικής τράπεζας. Ένας άλλος μακροχρόνιος διευθύνων σύμβουλος - ο 65χρονος Τζέιμς Γκόρμαν της Morgan Stanley - θα αντικατασταθεί τον Ιανουάριο από τον συμπρόεδρο Τεντ Πικ, τερματίζοντας μια θητεία 14 ετών.


«Δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη τέτοια πώληση του Ντίμον από τότε που μπήκε στην εταιρεία, είμαστε βέβαιοι ότι η ανακοίνωση θα τραβήξει την προσοχή», ανέφεραν σε σημείωμά τους προς τους πελάτες τους οι αναλυτές της Piper Sandler, Scott Siefers και Frank Williams, οι οποίοι έχουν αξιολόγηση overweight για τις μετοχές της JPMorgan. «Η ανακοίνωση μπορεί να προκαλέσει κάποια βραχυπρόθεσμη αδυναμία στη μετοχή», πρόσθεσαν.

Οι μετοχές της JPMorgan υποχώρησαν κατά 1,1% στα 139,20 δολάρια κατά την διάρκεια των πρωϊνών συναλλαγών στη Νέα Υόρκη.
economistas

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.