Νέος πρόεδρος στη Βουλή των ΗΠΑ ο Μάικ Τζόνσον


 


  Ο Μάικ Τζόνσον εξελέγη την Τετάρτη (25/10) πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, δίνοντας τέλος σε εβδομάδες χάους και εσωτερικών συγκρούσεων των Ρεπουμπλικανών στο Καπιτώλιο, καθώς ο συντηρητικός νομοθέτης από τη Λουιζιάνα συγκέντρωσε με 220 ψήφους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, ο Μάικ Τζόνσον είναι ο τέταρτος Ρεπουμπλικανός που προτάθηκε για τη θέση μετά την απομάκρυνση του Κέβιν Μακάρθι στις 3 Οκτωβρίου. Ο προηγούμενος υποψήφιος, ο Τομ Έμερ από τη Μινεσότα, εγκατέλειψε ξαφνικά τη διαδικασία, την Τρίτη (24/10), ύστερα από περίπου τέσσερις ώρες.

    It is the honor of a lifetime to have been elected the 56th Speaker of the House.

    Thank you to my colleagues, friends, staff, and family for the unmatched support throughout this process.

    It has been an arduous few weeks, and a reminder that the House is as complicated and…
    — Rep. Mike Johnson (@RepMikeJohnson) October 25, 2023

Η επιτυχία του Μάικ Τζόνσον στη σκληρή μάχη για την προεδρία της Βουλής αντιπροσωπεύει μια νίκη για την ιδεολογικά δεξιά, προσκείμενη στον Ντόναλντ Τραμπ, παράταξη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μια απώλεια για τους μετριοπαθείς του, οι υποψήφιοι των οποίων αγωνίστηκαν να κερδίσουν έδαφος μεταξύ των συντηρητικών εκπροσώπων στο Καπιτώλιο.

Επισημαίνεται ότι ο 51χρονος Μάικ Τζόνσον θεωρείται ακραιφνής συντηρητικός και στενός σύμμαχος του τέως Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Το 2020, ήταν βασικό στέλεχος των προσπαθειών να αμφισβητήσει νομικά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020, προτρέποντας τον Ντόναλντ Τραμπ να «συνεχίσει να αγωνίζεται» και να «εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο ένδικο μέσο».

Ο – άλλοτε – δικηγόρος και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών βρίσκεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2016 και είναι πρώην πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Μελέτης, μια θέση που συχνά θεωρείται ως το πρώτο βήμα προς ηγετικές θέσεις στο κόμμα. Έχει, επίσης, λάβει σκληρή συντηρητική θέση σε μια σειρά από πολιτικά ζητήματα, όπως τα δικαιώματα στην άμβλωση και ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, στον οποίο και αντιτίθεται. Επίσης, ο Μάικ Τζόνσον τάσσεται κατά της περαιτέρω βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.

Από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Ελίζ Στέφανικ, πρόεδρος της διάσκεψης των Ρεπουμπλικανών, τον χαρακτήρισε τον Μάικ Τζόνσον ως «αφοσιωμένο υπηρέτη» και «τιτάνα», που έχει αφιερώσει τη ζωή του στις «μεγάλες αρχές της Αμερικής για τη ζωή, την ελευθερία και την επιδίωξη της ευτυχίας». Ωστόσο, ο Δημοκρατικός Πιτ Αγκιλάρ τον αποκάλεσε ως «τον σημαντικότερο αρχιτέκτονα των αντιρρήσεων του εκλογικού σώματος» για τις προεδρικές εκλογές του 2020 και δήλωσε ότι επιλέχθηκε επειδή «μπορεί να κατευνάσει τον Ντόναλντ Τραμπ». 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.