Στα κόκκινα η Ευρωπη και η ΕΛ.ΑΣ. λόγω του μακελειού στο Βέλγιο



Στα  κόκκινα η Ευρωπη και η ΕΛ.ΑΣ. λόγω του μακελειού στο Βέλγιο 

 Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα από άτομο που ανήκει στον ISIS για τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρα μας αυτό σήμανε αναπροσαρμογή των σχεδίων ασφαλείας.

 Το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ασχολείται με την διεθνή τρομοκρατία αλλά και η Κρατική Ασφάλεια είναι σε συναγερμό καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αυτές τις πρώτες ώρες, τι ντόμινο εξελίξεων μπορεί να προκαλέσει η δολοφονία των Σουηδών στο Βέλγιο και αν πρόκειται για μια κίνηση ενός «μοναχικού λύκου» του Ισλαμικού Κράτους ή κάτι πιο γενικευμένο που θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες ή μέρες σε κάποια άλλη χώρα.

Αναμένεται να αυξηθούν και να γίνουν πιο εντατικές οι περιπολίες σε μέρη όπου συχνάζουν πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ή υποψίες ότι μπορεί να θελήσουν να μιμηθούν τον εκτελεστή του Βελγίου.

 «Πρόσωπα που να έχουν τέτοιου είδους προφίλ ή τάσεις στη χώρα μας, δεν έχουμε εντοπίσει. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε όλες τις «κεραίες» μας τεντωμένες» λέει υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μηνύματα τα οποία αναρτούν μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας θα είναι στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών αρχών όπως επίσης θα γίνει επαναξιολόγηση προσώπων που είτε πέρασαν παράνομα στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα είτε ήρθαν μέσω της νόμιμης οδού.


Την ίδια ώρα, σε ισχύ παραμένουν και τα μέτρα ασφαλείας για τους Ισραηλινούς στόχους στη χώρα μας καθώς ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη. 

Κομβικό σημείο, σύμφωνα με εκτίμηση των ελληνικών αρχών, θα είναι η χερσαία επέμβαση που ενδεχομένως θα πραγματοποιήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα. «Μετά το αρχικό σοκ της επίθεσης από τους Παλαιστίνιους και την «απάντηση» των Ισραηλινών, θεωρούμε ότι μια χερσαία επέμβαση θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις.

 Δεν αποκλείεται πχ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να έχουν μαζικότερη συμμετοχή και ενδεχομένως ένταση» λέει στέλεχος των αρχών ασφαλείας. Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν αποκλείουν οι Έλληνες επιτελείς να υπάρχουν και αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς την χώρα μας, Παλαιστινίων αλλά και Ισραηλινών, λόγω της κατάστασης που θα επικρατεί στην περιοχή.

 «Αν τελικά γίνει χερσαία επέμβαση, εκτιμούμε ότι στον επόμενο μήνα θα αρχίσουν οι ροές, είτε μέσω θαλάσσης είτε μέσω ξηράς. Θα παίξουν βέβαια ρόλο ακόμα και οι καιρικές συνθήκες εκείνη την εποχή» λέει αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με εμπειρία από ανάλογες καταστάσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.