Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!!Πανεπιστήμιο Στάνφορντ: 65 Έλληνες καθηγητές ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου


 

 




Ερευνητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πολυτεχνείο Κρήτης (συνολικά 65 άτομα) έχουν συμπεριληφθεί σε δύο λίστες κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το έτος 2022, που δημιουργήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και δημοσιεύτηκαν στις αρχές Οκτωβρίου 2023. Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις αντικατοπτρίζουν το υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο που διεξάγεται στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.
Δημοκρίτειο Θράκης

Συνολικά 29 ερευνητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχουν συμπεριληφθεί σε δύο λίστες κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου. Η πρώτη λίστα προσδιορίζει τους κορυφαίους μελετητές στους τομείς της ειδικότητάς τους, των οποίων οι δημοσιεύσεις αναφέρονται συχνότερα από άλλους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Η ανάλυση που εκπονήθηκε από ομάδα ειδικών του Stanford University υπό τον Καθηγητή John Ioannidis, διεξήχθη με βάση αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2022, και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως, απαριθμεί δε επιστήμονες των οποίων οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς τους και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών.
Πολυτεχνείο Κρήτης

36 Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης ανάμεσα στους Κορυφαίους 2% Επιστήμονες Παγκοσμίως. Όπως αναφέρει η διοίκηση του Ιδρύματος επιβεβαιώθηκε και φέτος το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει, καθώς και η διεθνής φήμη που έχει αποκτήσει, το Πολυτεχνείο Κρήτης, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του John P.A. Ioannidis (2023) του Πανεπιστημίου Stanford που δημοσιεύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2023.

Η κατάταξη αυτή, με τίτλο «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators», ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως. Τριάντα έξι (36) μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ιδρύματος εμφανίζονται συνολικά στις λίστες της κατάταξης. Η ανανεωμένη, για το 2023, ταξινόμηση των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2022 και του συνολικού τους έργου και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως.

Η ευρύτερη ετήσια αξιολόγηση της ομάδας του Πανεπιστημίου Stanford βασίζεται στον αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει κάθε επιστήμονας με τουλάχιστον 5 δημοσιεύσεις σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus. Συνολικά, και στις δύο λίστες, εμφανίζονται τριάντα έξι (36) μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ιδρύματος.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.