Γιούνκερ: Η Ουκρανία είναι εντελώς διεφθαρμένη – Δεν είναι έτοιμη για ένταξη στην ΕΕ- Ελληνικές εγγυήσεις 45 εκατομμυρίων στην Ουκρανία και μόλις 18 για την «ελληνική επιχειρηματικότητα»!


Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καυτηρίασε το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, κατακεραυνώνοντας τη χώρα ως μαζικά «διεφθαρμένη».

«Όποιος είχε κάποια σχέση με την Ουκρανία γνωρίζει ότι πρόκειται για μια χώρα που είναι διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Παρά τις προσπάθειές της, δεν είναι έτοιμη για ένταξη- χρειάζεται μαζικές εσωτερικές μεταρρυθμιστικές διαδικασίες», δήλωσε ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γερμανικό πρακτορείο Augsburger Allgemeine που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

«Το να δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις» στους Ουκρανούς σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ «δεν θα ήταν καλό ούτε για την ΕΕ ούτε για την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Γιούνκερ, ο οποίος ήταν αφεντικό στο Berlaymont στις Βρυξέλλες από το 2014 έως το 2019.

«Μην δίνετε ψεύτικες υποσχέσεις»
«Δεν πρέπει να δίνετε ψεύτικες υποσχέσεις στους ανθρώπους στην Ουκρανία που υποφέρουν μέχρι το λαιμό», δήλωσε ο Γιούνκερ. «Είμαι πολύ θυμωμένος για κάποιες φωνές στην Ευρώπη που λένε στους Ουκρανούς ότι μπορούν να γίνουν μέλη αμέσως». Το Κίεβο αποκρούει την πλήρους κλίμακας εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Η ένταξη στην ΕΕ για υποψήφιες χώρες όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία πρέπει να συνδέεται με «εσωτερικές μεταρρυθμίσεις» και να υποστηρίζεται από μια «ειδική πλειοψηφία», υποστήριξε ο Γιούνκερ. Η Ουκρανία αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ερωτήματα σχετικά με την πορεία της στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η σημερινή επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέ είναι και οι δύο πολύ πιο αισιόδοξοι από τον Γιούνκερ για την ένταξη της Ουκρανίας στο μπλοκ.

Την Τρίτη, το POLITICO ανέφερε ότι η ΕΕ ετοιμάζεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία για τη μελλοντική ένταξή της, με επίσημη ανακοίνωση που αναμένεται ήδη από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τρεις διπλωμάτες.

ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ...
Το ελληνικό δημόσιο παρέχει ποσό 45 εκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία, αλλά μόλις 18,8 εκατομμυρίων για την «ελληνική επιχειρηματικότητα»! Ότι έχει απομείνει απ΄  αυτή δηλαδή… Είναι τόσο δύσκολο όσο και ανεξήγητη η εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον Ζελένσκι. Ουδείς κατηγόρησε ,ούτε κατηγορεί την κυβέρνηση για την καταδίκη της ρωσικής εισβολής, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι εκείνο που μας έχει καταστήσει πραγματικό …προπύργιο του αντιρωσικού μετώπου, η απόσταση είναι μεγάλη και πολύ επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα.





Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.