Αύριο Τρίτη έκτακτη σύνοδος των «27» της ΕΕ για τις εξελίξεις στην Γάζα!!


 




Οι ηγέτες των 27 χωρών της ΕΕ θα συνεδριάσουν αύριο, Τρίτη 17/10 μέσω τηλεδιάσκεψης σε έκτακτη σύνοδο κορυφής που αποφασίστηκε το σαββατοκύριακο, καθώς αυξάνονται οι φόβοι σε ολόκληρη την ΕΕ για την αστάθεια στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς.

Σε μια αυστηρή δήλωση που διάβασε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, οι «27» υπερασπίστηκαν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά είπαν ότι πρέπει να είναι «σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Παράλληλα, ζήτησαν την «άμεση και άνευ όρων» απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

Το ενιαίο μέτωπο έρχεται μετά από φόβους στην ΕΕ σχετικά με το κόστος στις ζωές αμάχων στη Γάζα σε μια αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση από το Ισραήλ, καθώς και από φόβους κλιμάκωσης στην ευρύτερη περιοχή με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ο Μισέλ είπε ακόμα ότι η σύνοδος θα ασχοληθεί με την παροχή βασικών προμηθειών για τους πιο ευάλωτους πολίτες σύμφωνα με το ανθρωπιστικό δίκαιο, τη συνέχιση των εργασιών για λύση δύο κρατών και την άσκηση πίεσης σε όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Η ΕΕ ανησυχεί επίσης για δυνητικά τεράστιους αριθμούς μεταναστών που εγκαταλείπουν τη Γάζα και για την ανθρωπιστική ανάγκη που θα δημιουργηθεί σε γειτονικές χώρες.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.