Μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία για τον Παύλο Φύσσα UPD


 





«Ούτε βήμα πίσω». Μεγάλη και δυναμική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία που πραγματοποίησαν χιλιάδες άνθρωποι στο Κερατσίνι, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού και φέτος (όπως κάθε χρόνο τη 18η Σεπτέμβρη, ημέρα δολοφονία του Παύλου), οι διαδηλωτές φώναξαν: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε του Ναζί». Από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά ήταν και τα εξής: «Ούτε στον Πειραιά ούτε και πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Και τώρα και πάντα και όπως το Σαράντα, τη φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα».

Η συγκέντρωση έγινε στο μνημείο του μουσικού, δηλαδή στο σημείο όπου δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, με την πορεία να ακολουθεί στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Σκόρπισε συγκίνηση η Μάγδα Φύσσα όταν πλησίασε στο μνημείο του γιου της.

Καλέσματα είχαν απευθύνει κόμματα και συλλογικότητες του αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου, φοιτητικοί σύλλογοι και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη, αστυνομικοί επιτέθηκαν σε αντιφασίστες που προχωρούσαν προς τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, εγκλωβίζοντας δεκάδες νέα παιδιά σε πολυκατοικία.

Σε κάθε περίπτωση, ο μαχητικός αντιφασισμός είναι πιο απαραίτητος από ποτέ, καθώς μια δεκαετία μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Killah-P από τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, οι μαχαιροβγάλτες διεκδικούν μειωμένες ποινές στο Εφετείο, κατεβαίνουν ξανά στις εκλογές μέσω διάφορων μορφωμάτων και απειλούν ξανά όπως και τότε.

→ Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 11 προσαγωγές και 1 σύλληψη (για απείθεια) πριν από την πορεία. Μετά το τέλος της πορείας, υπήρξε μικρο-ένταση κοντά στο Μετρό Νίκαιας.

→ Πλημμύρισε από κόσμο και συνθήματα ο Πολυχώρος Λιπασμάτων, στη συναυλία που έγινε το βράδυ της Κυριακής για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία για τον Παύλο Φύσσα

 efsyn.gr

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.