Tηλεδιοίκηση στα τρένα: «Ήμασταν έτοιμοι να την ολοκληρώσουμε αλλά έγιναν ζημιές»



Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στα έργα για τα συστήματα τηλεδιοίκησης που υποτίθεται θα γίνονται μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ωστόσο, όπως είπε ότι δεν θα ολοκληρωθούν άμεσα λόγω… της κακοκαιρίας. 

«Ήμασταν έτοιμοι να την ολοκληρώσουμε, αλλά δυστυχώς έγιναν εκτεταμένες ζημιές στα συστήματα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης» απάντησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ερωτώμενος αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμη, ενώ ανέφερε ότι η χρηματοδότηση για τη σύμβαση 717 θα είναι μέσα από το πακέτο στήριξης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο Χρήστος Σταϊκούρας ερωτηθείς για την αποκατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο, είπε αόριστα ότι θα πάρει «πάρα πολλούς μήνες». 
Συγκεκριμένα είπε: «η γραμμή με την μορφή που γνωρίζαμε πριν περίπου 20 ημέρες εκτιμώ ότι θα πάρει πάρα πολλούς μήνες να επιδιορθωθεί. Οι εκτιμήσεις του κόστους μπορεί να υπερβαίνουν και τα 150 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο (…) Αυτό που ήμασταν έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τέλος Σεπτεμβρίου, που ήταν η σύμβαση  717, ουσιαστικά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε όλο τον σιδηροδρομικό άξονα. Θα ξεκινήσουν τα έργα άμεσα. Η χρηματοδότηση θα είναι μέσα από το πακέτο στήριξης του Ταμείου Ανάκαμψης των 600 εκατ. ευρώ που εξασφαλίσαμε. Εκτιμώ ότι το επόμενο διάστημα θα αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση, αλλά θα πάρει μήνες».
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ 57 ΨΥΧΕΣΣΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΝ.....


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.