Τέλος το market pass ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης και σενάρια για νέο έκτακτο φόρο



Τέλος το market pass ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης και σενάρια για νέο έκτακτο φόρο

Η καταστροφή της Θεσσαλίας ήρθε να επιβαρύνει κι άλλο την εύθραυστη ελληνική οικονομία, η πορεία της οποίας δεν είχε μεγάλη σχέση με όσα έλεγε η κυβέρνηση. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε τα μαντάτα: market pass τέλος.

Ανακοίνωσε ακόμη  ότι η κυβέρνηση καταθέτει συμπληρωματικό προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ. Οι αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν αλλάζουν καθώς και η ΕΕ δεν βοηθά.

Από τα ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2,2 δισ. ευρώ – που είναι ανακατανομή κονδυλίων –  μόλις 250 εκατ. ευρώ θα είναι τα επιπλέον χρήματα που αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα, με τους αισιόδοξους να λένε ότι μπορεί να φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ. Αλλά και αυτά δεν θα έρθουν άμεσα, αλλά περί το τέλος του έτους.

Έρχεται έξτρα φόρος

Σε αυτό το πλαίσιο, στο τραπέζι μπαίνει ένας έξτρα φόρος για να χρηματοδοτηθεί το κόστος των φυσικών καταστροφών. Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο «σλοβενικό μοντέλο» χρηματοδότησης των δαπάνες αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής αλλαγής. Έχει να κάνει με ειδική εισφορά σε μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και επιχειρήσεις.

Το σενάριο διαψεύδουν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Ο υπουργός δε, έσπευσε να διευκρινίσει, προαναγγέλλοντας «αύξηση κονδυλίων για φυσικές καταστροφές» στον προϋπολογισμό του 2024 και πως τα σχέδια δεν αφορούν «κάποιο μέτρο άδικο ή μέτρο το οποίο θα προκαλέσει κοινωνική αναταραχή». Αλλά νωρίτερα, είχε στείλει το μήνυμα πως «πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη, πρωτίστως οι έχοντες».

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στον προϋπολογισμό του 2024 θα δημιουργηθεί ένας νέος κωδικός εσόδων, που θα συνδέεται με έναν «κουμπαρά». Σε αυτόν θα κληθούν να εισφέρουν «πρωτίστως οι έχοντες», δηλαδή μεγάλες επιχειρήσεις και φορολογούμενοι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.
Militaire News


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.