Η Μόσχα αναγνωρίζει το ψευδοκράτος: ""Παρέχουμε πλέον προξενικές υπηρεσίες στην Βόρεια Κύπρο""


 

 


 Η Μόσχα αναγνωρίζει επί της ουσίας το ψευδοκράτος αλλάζοντας πλέον πολιτική καθώς πλέον θεωρεί την Ελλάδα και την Κύπρο εχθρικές χώρες.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, για ακόμα μία φορά αναφέρθηκε στη κατεχόμενη Κύπρο, με τον όρο «Βόρεια Κύπρος», επιβεβαιώνοντας την αλλαγή στάσης της Μόσχας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, και την προσέγγιση με τη Τουρκία και το ψευδοκράτος.

 Όπως δήλωσε, η παροχή προξενικών υπηρεσιών σε Ρώσους πολίτες στα κατεχόμενα έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη, με κινητές προξενικές μονάδες, ενώ το τελικό καθεστώς και η μορφή τους, βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Η Μαρία Ζαχάροβα, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τους ισχυρισμούς του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και την πληροφορία ότι το θέμα συζητήθηκε μεταξύ των Προέδρων Τουρκίας και Ρωσίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σε ό,τι αφορά το καθεστώς και τη μορφή, όλα αυτά βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας. Σε ό,τι αφορά τις προξενικές υπηρεσίες για τους Ρώσους που ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, η ανάγκη της προξενικής εξυπηρέτησης έχει προ πολλού ωριμάσει.

Θα έλεγα ότι είναι “υπερώριμη”. Επί του παρόντος, στο πλαίσιο της παροχής στους πολίτες μας του απαραίτητου φάσματος υπηρεσιών, απεστάλη τακτική προξενική αντιπροσωπεία στο βόρειο τμήμα της Λευκωσίας στις 21 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους», δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Για την υποδοχή αιτημάτων εργάστηκαν δύο κινητές μεταφερόμενες μονάδες, οι οποίες είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν αιτήσεις για την έκδοση διαβατηρίων νέας γενιάς. Έγιναν δεκτές περισσότερες από 70 αιτήσεις πολιτών.

Δεκαπέντε διαβατήρια εκδόθηκαν σε ανήλικους πολίτες. Έγινε επίσης δεκτός μεγάλος αριθμός αιτήσεων για την απόκτηση της ρωσικής ιθαγένειας από παιδιά», πρόσθεσε.

«Επίσης, ομάδες προξενικών υπαλλήλων επισκέφθηκαν κατ’ οίκον πολίτες που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν για λόγους υγείας», είπε η Ζαχάροβα στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης συντακτών ρωσικού και διεθνούς Τύπου.

«Η εργασία αυτή θα συνεχιστεί. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων, που έχουν ήδη λάβει προξενικές υπηρεσίες στη βόρεια Λευκωσία ή έχουν εγγραφεί γι’ αυτές πλησιάζει τα 1.000.

Αυτά είναι τα πιο πρόσφατα στοιχεία. Η επόμενη προξενική αποστολή θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.