Γερμανικά ΜΜΕ για την καταστροφή στη Θεσσαλία: «Ο θυμός και η απελπισία αυξάνονται μεταξύ των πληγέντων»


 

 


 «Η χώρα είναι υπερχρεωμένη και εξακολουθεί να είναι οικονομικά αποδυναμωμένη»

Τα Γερμανικά ΜΜΕ σχολίασαν το σαρωτικό πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας «Daniel» στη Θεσσαλία.

Το RND αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του, πως οι κατεστραμμένες σοδειές «θα οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές για τους Έλληνες καταναλωτές. Πολλοί αγρότες, μικροί επιχειρηματίες και βιομηχανίες στην περιοχή ενδέχεται ακόμη να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανείων τους. Λόγω αυτού οι τράπεζες απειλούνται με καθυστερημένες εξοφλήσεις δανείων. Οι ειδικοί του χρηματοπιστωτικού κλάδου εκτιμούν ότι οι πιστωτικοί αυτοί κίνδυνοι ανέρχονται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ακόμα αναφέρει ότι, ταυτοχρόνως «ο θυμός και η απελπισία αυξάνονται μεταξύ των πληγέντων» οι οποίοι «διαμαρτύρονται ότι η παροχή βοήθειας ήταν καθυστερημένη και ανοργάνωτη. […] Πρόκειται για την τρίτη καταστροφή φέτος, μετά το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας τον Φεβρουάριο και τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από το κράτος και αυτό το αίσθημα θα μπορούσε να ωφελήσει τους δεξιούς λαϊκιστές».

Το RND επισημαίνει σύμφωνα με την Deutsche Welle πως «η καταστροφή πλήττει την Ελλάδα σε μια δύσκολη στιγμή. Η χώρα είναι υπερχρεωμένη και εξακολουθεί να είναι οικονομικά αποδυναμωμένη».

Και συμπληρώνει ότι «από το 2024 οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε., οι οποίοι είχαν ανασταλεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα τεθούν και πάλι σε ισχύ, γεγονός που θα σημαίνει περισσότερη πειθαρχία στις δαπάνες. Η Ελλάδα υποτίθεται ότι θα πρέπει να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1% το επόμενο έτος, προκειμένου να μειώσει το χρέος. Έτσι, δεν είναι ακόμη σαφές από πού θα βρεθούν τα χρήματα για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών και την αποκατάσταση των ζημιών.

Η καταστροφή προκαλεί αβεβαιότητα στο χρηματιστήριο της Αθήνας. Φημολογείται ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει έναν ειδικό φόρο στα κέρδη των τραπεζών για τη χρηματοδότηση των αποζημιώσεων αυτών. Το υπουργείο Οικονομικών το διέψευσε κατηγορηματικά, όμως οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν προσωρινά ισχυρές πιέσεις. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: δεν υπάρχει σχεδόν κανένα περιθώριο για τις φοροελαφρύνσεις που σχεδίαζε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης». 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.