«Ξύπνησε» μετά από τρεις μήνες… ηρεμίας το ηφαίστειο Κιλαουέα στην Χαβάη!!


 




 Μετά από σχεδόν τρεις μήνες… ηρεμίας, «ξύπνησε» το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης με λαμπερές ροές λάβας να εκρήγνυνται μέσα σε έναν από τους κρατήρες του την Κυριακή.

Η έκρηξη ξεκίνησε γύρω στις 15:15 τοπική ώρα.

Η τελευταία έκρηξη του Κιλαουέα έγινε τον Ιούνιο, με εκρήξεις σιντριβανιών λάβας ύψους περίπου 200 μέτρων. Ο Κιλαουέα εξερράγη επίσης τον Ιανουάριο, αφού σταμάτησε τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν υπήρξε μια έκρηξη κατά την οποία η λάβα περιορίστηκε στον κρατήρα της κορυφής του.

    At about 3:15 p.m. Sunday, Sept. 10, @USGSVolcanoes reported Kilauea is erupting in the summit caldera, within the Halema'uma'u crater and dropped block to the east. Alert level is WARNING and the aviation level is RED. No threat to the public from lava. https://t.co/WwxY9Ml6au

    — Hawaii EMA (@Hawaii_EMA) September 11, 2023

Σημειώνεται ότι η έκρηξη το 2018 ήταν μία από τις πιο καταστροφικές στην πρόσφατη ιστορία της Χαβάης, καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια και αναγκάζοντας τις γύρω γειτονιές να εκκενωθούν.

Οι Αρχές αύξησαν σε επίπεδο «προειδοποίησης» από εκείνο της «παρακολούθησης» τον συναγερμό για το ηφαίστειο και στην κόκκινη βαθμίδα για τις αερομεταφορές, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων της Χαβάης.

Στις εικόνες που αναμεταδίδονται ζωντανά μέσω webcam διακρίνονται ρωγμές στη βάση του κρατήρα του ηφαιστείου, που εκτοξεύουν μάγμα και απελευθερώνουν μεγάλα σύννεφα καπνού σε μια τεράστια περιοχή.

«Της έκρηξης είχε προηγηθεί μια περίοδος ισχυρής σεισμικότητας και ταχείας ανύψωσης της κορυφής», ανέφερε το SGS Hawaiian Volcano Observatory, σημειώνοντας ότι τα αέρια που απελευθερώνονται από την έκρηξη θα οδηγήσουν σε «ηφαιστειακή αιθαλομίχλη», που με τη βοήθεια των ανέμων αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω την ποιότητα του αέρα.

   

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.