Συναγερμός για το κόκκινο μυρμήγκι – Έφτασε στην Ευρώπη



Συναγερμός για το κόκκινο μυρμήγκι – Έφτασε στην Ευρώπη

Τα χωροκατακτητικά είδη κοστίζουν στον κόσμο τουλάχιστον 423 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, καθώς οδηγούν σε εξαφανίσεις φυτών και ζώων, απειλούν την επισιτιστική ασφάλεια και επιδεινώνουν περιβαλλοντικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Το κόκκινο μυρμήγκι το οποίο προκαλεί μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, μπορεί παράλληλα να δημιουργήσει προβλήματα στον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων και των υπολογιστώντρωει τα παντα και καταστρεφει τα παντα... εισχωρει παντου 

Το μυρμήγκι, που θεωρείται ένα από τα πιο καταστροφικά χωροκατακτητικά είδη, μπορεί να σχηματίσει γρήγορα «σούπερ αποικίες». Προέρχεται κυρίως από τη Νότια και Κεντρική Αμερική όπου εκτιμάται ότι προκαλεί ζημιές ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.

Ένα μη ενδημικό είδος μυρμηγκιού το οποίο εντοπίστηκε στην Ιταλία θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλη την Ευρώπη προειδοποιεί μια μελέτη. Ερευνητές εντόπισαν 88 αποικίες κόκκινων μυρμηγκιών σε έκταση 50.000 τετραγωνικών μέτρων κοντά στις Συρακούσες, στη Σικελία.

Στην Ευρώπη, το μυρμήγκι έχει βρεθεί προηγουμένως σε εισαγόμενα προϊόντα στην Ισπανία, τη Φινλανδία και τις Κάτω Χώρες, αλλά δεν είχε δημιουργήσει αποικίες.

Στο Λονδίνο,ειδη απο αναρτήσεις εχουν εισχωρήσει ταχύτατα σε γκαζόν αλλα και σε άλλες πόλεις της 
Ευρώπης

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.