Στα… "αζήτητα" οι εγκαταστάσεις άλλοτε κραταιών βιομηχανιών


 

 






Στα… "αζήτητα” παρέμειναν την περασμένη εβδομάδα μια σειρά από βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις γνωστών επιχειρήσεων, με πολλά από αυτά τα κτίρια να αποτελούν μόνιμους "θαμώνες” στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Οι απανωτές κρίσεις έχουν αφήσει βαθιά αποτυπώματα στις άλλοτε κραταιές επιχειρήσεις, με αρκετές από αυτές να έχουν ήδη πτωχεύσει ή να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες ως προς την επιβίωσή τους.
ΑΒΕΞ

Για την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023, είχε προγραμματιστεί πλήθος πλειστηριασμών βιομηχανικών κτιρίων. Από αυτά ξεχώριζαν οι εγκαταστάσεις της πτωχευμένης βιομηχανίας ξύλου ΑΒΕΞ στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών στην Τ.Κ. Αγίου Στεφάνου της Δ.Ε. Ωλενίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ο επαναληπτικός πλειστηριασμός, που διενεργήθηκε με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,258 εκατ. ευρώ, κηρύχθηκε εκ νέου άγονος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΒΕΞ κατείχε σημαντική θέση στη βιομηχανική ιστορία της Πάτρας, ενώ ήταν από τις πρώτες ελληνικές επιχειρήσεις που προχώρησαν σε βιομηχανική παραγωγή προϊόντων ξύλου. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2012, η εταιρεία πτώχευσε, μετά από αίτηση εργαζομένων, που διεκδικούσαν την καταβολή των μισθών τους μέσω της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
Zouras Farma και Βιοκότ

Επίσης άγονοι ήταν και οι τρεις πλειστηριασμοί εις βάρος της Zouras Farm. Το πιο βαρύ "σφυρί” αφορούσε την παραγωγική μονάδα της Zouras Farm στην Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο των πλειστηριασμών.

Στα… "αζήτητα" οι εγκαταστάσεις άλλοτε κραταιών βιομηχανιών

H τιμή πρώτης προσφοράς για τον επαναληπτικό πλειστηριασμό είχε υποχωρήσει σημαντικά στα 3,445 εκατ. ευρώ, ωστόσο και πάλι δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος. Στο "σφυρί’ βγήκαν συγκεκριμένα έξι αγροτεμάχια που έχουν συνενωθεί και αποτελούν μια ενιαία έκταση, συνολικής εκτάσεως 118.387 τ.μ. κατά τους τίτλους κτήσεως ή 120.408 τ.μ. σύμφωνα με το Κτηματολόγιο. Στην εν λόγω έκταση έχουν ανεγερθεί κτιριακές εγκαταστάσεις, 24.657,67 τ.μ., οι οποίες λειτουργούν σαν μονάδα εκτροφής ωοτόκων ορνίθων, καθώς και αποθήκευσης, διαλογής, συσκευασίας και συντήρησης αυγών (ψυκτικοί θάλαμοι), αποβλήτων, ανάπτυξης νεοσσών και τμήμα παραγωγής ζωοτροφών. Τα επιμέρους κτίρια κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους σταδιακά, από το έτος 1999 έως το έτος 2005. Σημειώνεται ότι η μονάδα είναι σε πλήρη λειτουργία.

Οι άλλοι δύο πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί για την Zouras Farm αφορούσαν ακίνητα στην θέση "Στέρνα” ή "Κουλούμπριζα”, στον Άγιο Θωμά στα Οινόφυτα. Το πρώτο ακίνητο, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 200 χιλ. ευρώ, είναι ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 4.840,89 τ.μ. Κατά την αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εγκαταστάσεις εκκολαπτηρίου, ως πτηνοτροφική μονάδα. Ο άλλος πλειστηριασμός, με τιμή εκκίνησης τις 7,5 χιλ. ευρώ, αφορούσε ένα ξηρικό αγροτεμάχιο, μετά των επ' αυτού πάσης φύσεως κτισμάτων, συνολικής έκτασης 2.804,47 τ.μ.

Στο "στόχαστρο” των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρέθηκε, ωστόσο, και η Βιοκότ, επίσης συμφερόντων της οικογένειας Ζούρα. Ειδικότερα, είχε προγραμματιστεί "σφυρί” για ένα γήπεδο, συνολικής εκτάσεως 35.225 τ.μ., το οποίο είναι περιφραγμένο γύρωθεν και έχουν εγκατασταθεί βιομηχανικές, βιοτεχνικές ή άλλες παραγωγικές μονάδες, και συγκεκριμένα συγκρότημα εκτροφής πουλερικών και επεξεργασίας κρέατος. Οι εγκαταστάσεις ανεγέρθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους κατά τα έτη 1975 έως 1997 και αποτελούνται από ένα σύμπλεγμα επιμέρους κτιρίων. Το γήπεδο προήλθε από τη συνένωση μικρότερων όμορων τεμαχίων. Ο πλειστηριασμός είχε τιμή εκκίνησης τις 431.809,30 ευρώ, ωστόσο κηρύχθηκε άγονος.
Κλωστήρια Πλεκτήρια Αθηνών

Άγονος ήταν και ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για τις εγκαταστάσεις της Κλωστήρια Πλεκτήρια Αθηνών στις Αχαρνές, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα ενιαίο αγροτεμάχιο, εκτός σχεδίου πόλεως και εντός ζώνης, στη θέση "Σπηλιά Γκατζάνα”. Το άνω ενιαίο αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 15.961,91 τ.μ. προέκυψε από την συνένωση τεσσάρων επί μέρους όμορων αγροτεμαχίων. Εντός του γηπέδου έχει ανεγερθεί τμηματικά βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής κλωστών και πλεκτών, αποτελούμενο από τρία ανεξάρτητα κτίρια εν σειρά και μικρότερες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (φυλάκιο, στέγαστρα, κ.λπ.).


Palmie Catering

Χωρίς να βρεθεί ενδιαφερόμενος ολοκληρώθηκε και ο πλειστηριασμός για τις εγκαταστάσεις της Palmie Catering στον Αυλώνα Αττικής. Η Palmie Catering ανήκει στον όμιλο Κουτρουλιά, ο οποίος λειτουργεί την αλυσίδα καφέ και εστίασης Palmie bistro. Επρόκειτο για δύο ξεχωριστούς πλειστηριασμούς οι οποίοι αφορούσαν την πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 100% συγκροτήματος εκ δύο βιομηχανικών κτηρίων και ενός κτιρίου γραφείων και ενός όμορου γηπέδου, εντός του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙ.ΠΑ.), στη θέση "Άγιος Θωμάς” του Δήμου Ωρωπού, με τις τιμές εκκίνησης να διαμορφώνονται σε 975.000 ευρώ και 185.250 ευρώ.


Μακεδονικά Εκκοκκιστήρια

Άγονοι ήταν και οι πλειστηριασμοί που διενεργήθηκαν εις βάρος της "Ευάγγελος Κρουστάλλης ΑΕ”, αλλά και της "Μακεδονικά Εκκοκκιστήρια ΑΕ”, που είναι επίσης συμφερόντων της οικογένειας Κρουστάλλη.

Και τα τρία ακίνητα που βρέθηκαν στο στόχαστρο των πλειστηριασμών βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και συγκεκριμένα:

Ο πλειστηριασμός κατά της "Ευάγγελος Κρουστάλλης ΑΕ”, με τιμή εκκίνησης το 1,3 εκατ. ευρώ, αφορούσε βιομηχανικό ακίνητο στη θέση "Αχλάδια”, της Δ.Ε. Καψόχωρας.



Κατά της Μακεδονικά Εκκοκκιστήρια χτύπησαν δύο "σφυριά”. Το πρώτο, με τιμής πρώτης προσφοράς τις 806.650 ευρώ, αφορούσε βιομηχανικό ακίνητο επί αγροτεμαχίου, στη θέση "Βρέζιο”, ενώ το δεύτερο, με τιμή εκκίνησης τις 560.300 ευρώ, αφορούσε βιομηχανικό ακίνητο επί αγροτεμαχίων, στη θέση "Αχλάδια”.
ΣΕ.ΒΙ.Π

Χωρίς να βρεθεί ενδιαφερόμενος πλειοδότης ολοκληρώθηκε και ο πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί λίγες μέρες νωρίτερα κατά της "Ανώνυμης Εταιρίας Επιπλοξυλουργών Βιοτεχνών Πάτρας" (ΣΕ.ΒΙ.Π Α.Ε.), με τιμή πρώτης προσφοράς τις 927 χιλιάδες ευρώ.


Ο πλειστηριασμός αφορούσε ένα οικόπεδο με τα των εντός αυτού κτιρίων, το οποίο βρίσκεται στην Κάτω Οβρυά Πατρών της περιφέρειας του Δήμου Πατρέων, εντός του οικισμού Οβρυάς και στη διασταύρωση των οδών Ηλείας αριθ. 48 και Καλαβρύτων, εμβαδού του οικοπέδου 6.989,99 τ.μ.

Εντός του οικοπέδου έχει ανεγερθεί κτίριο, το οποίο διαθέτει δύο ορόφους στην ανατολική του πλευρά με ισόγειο εμπορικό κατάστημα και χώρο γραφείων στον α’ όροφο, ενώ στη δυτική του πλευρά το κτίριο αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο, με μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος και χρήση παραγωγής και αποθήκευσης.

 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.