Χτυπήθηκε με σφοδρότητα από την κακοκαιρία η Εύβοια: Πλημμύρισαν σπίτια και έγιναν κατολισθήσεις. Η λάσπη έχει φτάσει στη θάλασσα της Λίμνης Ευβοίας – Απίστευτες εικόνες


 

 


 Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από τη Λίμνη Ευβοίας, όπου ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

    Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Facebook, το χρώμα του νερού της θάλασσας έχει αλλάξει χρώμα.


Οι δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε ποτάμια λάσπης. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση, με λίγο μαύρο χιούμορ «Η Λίμνη Ευβοίας θυμίζει Βενετία».

 Με σφοδρότητα χτυπήθηκε από την κακοκαιρία «Elias» και η Εύβοια και λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα από το «112» για όσους βρίσκονται στο Μαντούδι για κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων.



«Το νερό έχει φτάσει στο ένα μέτρο μέσα στο χωριό» δήλωνε νωρίτερα ο δήμαρχος Μαντουδίου.

Στη βόρεια Εύβοια εξαιτίας της κακοκαιρίας «Elias» υπήρξαν ραγδαίες βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με συνέπεια να πλημμυρίσουν σπίτια και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία να είναι συνεχείς.

Μεγάλες ποσότητες νερού έχουν πέσει στους δύο δήμους της βόρειας Εύβοιας.

Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις, ενώ καλείται η πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες στις Ροβιές κόπηκαν δρόμοι και πλημμύρισαν σπίτια.

Στις Ροβιές έπεσαν 160mm νερού, 150mm στην Βατερή και 120mm στην Λίμνη…
                                               

Από τις 4:00 το πρωί δοκιμάζεται και η Χαλκίδα. Μεγάλος όγκος νερού πέφτει μέσα στην πόλη, με την πυροσβεστική υπηρεσία να παρεμβαίνει για απάντληση υδάτων στα πλημμυρισμένα υπόγεια.

Λίγο μετά τις 5:00 το πρωί σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε μία μεγάλη περιοχή βόρεια της Χαλκίδας, ενώ η κεραυνική δραστηριότητα είναι ακατάπαυστη. Η νύχτα έγινε μέρα στη κυριολεξία.

Την ίδια ώρα έντονες είναι οι βροχοπτώσεις στη Φθιώτιδα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Λαμίας.

Από τις 5 το πρωί βρέχει συνεχώς, με διαστήματα όπου η βροχόπτωση είναι ραγδαία φτάνοντας και μέχρι 110 κυβικά το στρέμμα.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα, πέρα από πλημμυρισμένα υπόγεια στη νότια πλευρά της πόλης, με την πυροσβεστική να έχει ξεκινήσει τις παρεμβάσεις για την άντληση των υδάτων.

Εξάλλου μέσα στο κοινοτικό γραφείο πέρασαν τη νύχτα τους πολλοί από τους κατοίκους στο χωριό Κόμμα, όπου και είχε σημάνει συναγερμός από την χθεσινή μέρα, λόγω της απειλής υπερχείλισης του Σπερχειού ποταμού.
                                    
Σύμφωνα με το meteo.gr η κακοκαιρία Elias θα επηρεάσει συνολικά δεκαπέντε νομούς με βροχές και καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία «Elias» κατά τη διάρκειας της Τετάρτης (27/09) θα εντοπίζονται πρωτίστως στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αττικής, Εύβοιας και Μαγνησίας και δευτερευόντως στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Χανίων.

Τα φαινόμενα σε πρώτη φάση θα επεκταθούν στα Κύθηρα, στις Σποράδες και στη Δυτική Κρήτη και σε δεύτερη φάση σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.





 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.