Η κυβέρνηση παίρνει πίσω την ρύθμιση για για τη νομιμοποίηση 300.000 μεταναστών μετά τις αντιδράσεις


 

 


 

  Μόνο με ανοιχτές αγκάλες δεν υποδέχθηκαν αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το σχέδιο νομιμοποίησης 300.000 παράτυπων μεταναστών με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες για εργάτες γης, ενόψει και της έναρξης της συγκομιδής της ελιάς.

Αρκετά στελέχη του κόμματος με μπροστάρηδες τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Μίλτο Χρυσομάλλη εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πρόθεση για άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών και υποχρέωσαν, τελικά, το Μέγαρο Μαξίμου σε αναδίπλωση.

Στην άτυπη ενημέρωση που λαμβάνουν κάθε βράδυ στα email τους οι βουλευτές του κόμματος, γίνεται γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία δεν σκοπεύει, σε καμία περίπτωση, να νομιμοποιήσει 300.000 παράνομους μετανάστες, σημειώνοντας πως «Ο συνολικός αριθμός των ακατάγραφων παράτυπων μεταναστών στην πατρίδα μας, που αφορά είτε παράνομες αφίξεις, είτε μετανάστες που δεν ανανέωσαν τις άδεις διαμονής τους για μία σειρά από λόγους, υπολογίζεται ότι μπορεί να πλησιάζει τις 300.000. Ουδέποτε είπε κάποιος ότι θα νομιμοποιηθούν 300.000. Ο αριθμός αυτός αφορά στο σύνολο και δεν μπορεί να είναι ακριβής αφού πρόκειται για έναν πληθυσμό που διαμένει παράτυπα χωρίς γνώση της επίσημης πολιτείας. Η σχετική ρύθμιση θα περιέχει μια σειρά από ασφαλιστικές δικλείδες που θα τιμωρούν την παράνομη διαμονή και διακίνηση».

Υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, ήταν αυτός που προχθές, Τρίτη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, μίλησε για 300.000 μετανάστες. «Περίπου 300.000, δεν είναι σίγουρος ο αριθμός, διότι μιλάμε για παράτυπους, μετανάστες χωρίς χαρτιά. Σε αυτό τον πληθυσμό των 300.000 θα υπάρξει, πρόθεσή μας είναι, μία λελογισμένη παρέμβαση, χωρίς να δημιουργείται, επαναλαμβάνω, κανένας νέος μαγνήτης για προσέλκυση περαιτέρω παράνομων ροών, γιατί αυτός είναι πάντα ο κίνδυνος», είπε χαρακτηριστικά, ταυτιζόμενος πλήρως με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας στο creta24.gr, με αφορμή το συνέδριο «TUI Field to Fork Greece» αναγνώρισε πως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην έγκριση φακέλων για την απασχόληση εργατών γης από τρίτες χώρες: «Σε ετήσια βάση χρειαζόμαστε 180.000 εργάτες γης. Οι χώρες που διαχρονικά κάλυπταν αυτή την ανάγκη είναι η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Βιετνάμ κ.α.. Γι’ αυτό το λόγο και ζητήσαμε επιμόνως να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Εξωτερικών σε ενίσχυση των κατά τόπους πρεσβειών μας, γραφείων μας ώστε να εξετάζονται οι φάκελοι αλλά όχι με διάθεση απόρριψης γιατί αυτό συμβαίνει το τελευταίο διάστημα μονίμως, αλλά με πραγματική διάθεση ελέγχου του φακέλου του κάθε ενδιαφερόμενου να έρθει στην Ελλάδα για αν εργαστεί κατόπιν αιτήματος συγκεκριμένης εταιρείας η οποία θα τον απασχολήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Και συνέχισε: «Επειδή το θέμα αυτό φαίνεται να καθυστερεί συζητήσαμε μόλις την Παρασκευή με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Καιρίδη μια διαφορετική ιδέα, να δούμε και αυτούς οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας και εργάζονται. Είναι ένα θέμα το οποίο υπάρχει, νομίζουμε ότι δεν υπάρχει ή τουλάχιστον υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχει. Είναι γεγονός ότι έχουμε αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους παρανόμως στη χώρα μας, που όμως για πάρα πολλά χρόνια ξέρουν τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες εκτροφής αιγοπροβάτων στα βουνά ή σε μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες ή σε μεγάλες καλλιεργητικές μονάδες».

Το θέμα φιλοξενήθηκε και στους Financial Times χθες και λίγες ώρες αργότερα η άτυπη ενημέρωση το έβγαλε τελείως από το τραπέζι και πλέον το σχέδιο «θα περιέχει μια σειρά από ασφαλιστικές δικλείδες που θα τιμωρούν την παράνομη διαμονή και διακίνηση».
Τι αναφέρει η άτυπη ενημέρωση που έλαβαν στα email τους οι βουλευτές της ΝΔ

«Σκοπεύει η κυβέρνηση της ΝΔ να νομιμοποιήσει 300.000 παράνομους μετανάστες;

Όχι. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μεγάλη υπευθυνότητα το σημαντικό ζήτημα της μετανάστευσης. Έχουμε πει και αποδείξει στην πράξη την πλήρη αντίθεσή μας στην παράνομη μετανάστευση. Γι’ αυτό και επιμένουμε στην αυστηρή φύλαξη και προστασία των συνόρων και, ταυτόχρονα, διεκδικούμε τη μεγαλύτερη δυνατή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για ένα πρόβλημα που έχει πανευρωπαϊκή διάσταση. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις, η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει σε νόμιμες οδούς λελογισμένης μετανάστευσης, σύμφωνα με τις ανάγκες της εθνικής οικονομίας και τις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας.

Οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό σε συγκεκριμένους κλάδους είναι μεγάλες και, συν τω χρόνω, αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η ΚΥΑ των μετακλήσεων για την διετία 2023 – 2024 έχει προβλέψει 170.000 θέσεις για Πολίτες Τρίτων Χωρών (πτχ), τα αιτήματα των Περιφερειών για τη διετία ξεπέρασαν τις 370.000 θέσεις.

Πέρα από τη μετάκληση εποχικά εργαζομένων, μελετάται η καταγραφή κάποιων αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, για λόγους δημοσίας ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος και η αντιμετώπιση της σχετικής παραβατικότητας. Ο συνολικός αριθμός των ακατάγραφων παράτυπων μεταναστών στην πατρίδα μας, που αφορά είτε παράνομες αφίξεις, είτε μετανάστες που δεν ανανέωσαν τις άδεις διαμονής τους για μία σειρά από λόγους, υπολογίζεται ότι μπορεί να πλησιάζει τις 300.000. Ουδέποτε είπε κάποιος ότι θα νομιμοποιηθούν 300.000. Ο αριθμός αυτός αφορά στο σύνολο και δεν μπορεί να είναι ακριβής αφού πρόκειται για έναν πληθυσμό που διαμένει παράτυπα χωρίς γνώση της επίσημης πολιτείας. Η σχετική ρύθμιση θα περιέχει μια σειρά από ασφαλιστικές δικλείδες που θα τιμωρούν την παράνομη διαμονή και διακίνηση».



Αυτή είναι η επίσημη γραμμή του κόμματος, η οποία αδειάζει ουσιαστικά τόσο τον Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και τον Δημήτρη Καιρίδη. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.