Η λίμνη Κάρλα έχει φτάσει την έκταση που είχε πριν την αποξήρανση της το 1962...Πολύ άσχημη η κατάστασξ για τα χωριά του Κιλελέρ!!


 




Άσχημη είναι η κατάσταση για τέταρτη συνεχόμενη μέρα στη λίμνη Κάρλα, η οποία έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα μετά την κακοκαιρία Daniel και απειλεί τα χωριά γύρω της. Η έκταση που έχει πλημμυρίσει φτάνει τα 180.000 στρέμματα και η στάθμη της παραμένει σε οριακό σημείο.

Η λίμνη Κάρλα βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Κιλελέρ και Ρήγα Φεραίου, με τα χωριά στον πρώτο να βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Στη χθεσινή αυτοψία που έκαναν οι Αρχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα η εικόνα ήταν οριακά καλύτερα.

    «Στο Ασμάκι ο δίαυλος που μεταφέρει τα νερά του Πηνειού προς το Κιλελέρ και τον Δήμο μας βρίσκεται χαμηλά σε ποσότητα, αλλά και ορμή», ανέφερε στο iEidiseis ο κ. Νασίκας.

Όπως είπε, δεν υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσουν τα χωριά, με τις αρχές να παραμένουν σε επιφυλακή. «Τα σημάδια που βάλαμε έδειξαν πως υπήρξε μία οριακή υποχώρηση των νερών στην περιοχή μας. Όμως, πολλές εκτάσεις είναι πλημμυρισμένες», πρόσθεσε.

«Ήδη έχει ξεκινήσει η εργολαβία αναδημιουργίας των αναχωμάτων», τόνισε, διαψεύδοντας την πληροφορία πως εστάλη χθες 112 στα χωριά του Δήμου του.

Από την άλλη, ο Δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας στο iEidiseis, τονίζει πως η κατάσταση είναι πολύ άσχημη στη λίμνη.

    «Τα πράγματα είναι άσχημα, η στάθμη ανεβαίνει σιγά. 180.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει και το νερό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χείλος των τριών χωριών του Δήμου μας που βρίσκονται πέριξ της Κάρλα. Ίσως ο κίνδυνος για πλημμύρων αυτών να έχει περάσει, αλλά δεν είμαστε σίγουροι», δήλωσε. Κλείνοντας τόνισε πως η είδηση για το 112 έσπειρε πανικό στους κατοίκους, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.