Υπό έλεγχο τέθηκε αργά χθες (1.9.2023) το βράδυ η φωτιά που έκαιγε στην περιοχή της Λαγκάδας στη Χίο





Η φωτιά πλησίασε απειλητικά τα πρώτα σπίτια του παραλιακού οικισμού πάνω από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού Λαγκάδα, αλλά τελικά η δυνάμεις της πυροσβεστικής, του πυροσβεστικού κλιμακίου Καρδαμύλων και εθελοντικών ομάδων που έσπευσαν στο σημείο την έθεσαν υπό έλεγχο

Στο τραπέζι είχε πέσει χθες και το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού μέσω του 112, καθώς η φωτιά πλησιάζει σπίτια, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε διότι δεν κρίθηκε σκόπιμο από τους εμπλεκόμενους φορείς στη Χίο.

Φωτιά κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο

Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί σε κατοίκους και αρχές στην Λαγκάδα από το γεγονός ότι κάθε χρόνο, την ίδια εποχή ξεσπάει φωτιά στην συγκεκριμένη περιοχή της Χίου.

Όπως ανέφερε το politischios.gr τόσο ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού Μάρκος Κούνουπας όσο και οι κάτοικοι της Λαγκάδας Χίου, κάνουν λόγο για ανάγκη εκπόνησης μίας συνολικής μελέτης για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία της περιοχής που εκτείνεται από το στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων στο Δελφίνι μέχρι και τον οικισμό.

Όπως εξήγησε ο Μ.Κούνουπας, η συγκεκριμένη μελέτη, αποτελεί πάγια απαίτηση του Τοπικού Συμβουλίου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει μεριμνήσει κανένας από τους εμπλεκόμενους φορείς μεταξύ των οποίων και ο βασικός φορέας που είναι ο Δήμος Χίου.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μανδάλας και Σιδερής Ντομάτας καθώς και πλήθος εμπλεκόμενων φορέων όπως ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Παντελής Βατούσης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.