Πέντε οι νεκροί στη Λιβύη 13 πολύ σοβαρά τραυματίες



Πέντε οι νεκροί στη Λιβύη 13 πολύ σοβαρά τραυματίες

Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίχθηκε τελικά το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το απόγευμα της Κυριακής το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας  κατά τη μετάβασή του προς την πόλη Ντέρνα στην Λιβύη. Τα διεθνή μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Λιβύης Othman Abdel Jalil, ο οποίος έκανε λόγο για 5 νεκρούς Έλληνες και 15 τραυματίες εκ των οποίων οι 7 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

 Μεταδίδει η ΕΡΤ, οι νεκροί από την ανθρωπιστική αποστολή είναι 5 ενώ στην Ελλάδα έφτασαν οι 13 τραυματίες από το τροχαίο δυστύχημα στην Λιβύη.

ΜΕ Σ 130 ΜΕΤΑΦΈΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΗΜΕΡΑ 5 ΣΟΡΟΙ ΚΑΙ 13 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕς ΒΑΡΕΙΑ

«Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από 19 μέλη, ήταν καθ’ οδόν από τη Βεγγάζη προς τη Ντέρνα και από το τροχαίο 5 είναι νεκροί, 15 τραυματίστηκαν και 7 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.  ΚΑΙ 2 ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟΥΜΕΝΟΙ 
Εκ μέρους του λαού, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην Ελλάδα για τον θάνατο 5 μελών της ομάδας διάσωσης ως αποτέλεσμα ενός τρομερού τροχαίου. Δύο Λίβυοι επίσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση», ανέφερε ο Othman Abdel Jalil σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες, το τροχαίο συνέβη αμέσως μετά από την αποβίβαση προσωπικού και υλικών, καθώς οι 19 Έλληνες στρατιωτικοί ιατροί και νοσηλευτές επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο που θα τους μετέφερε σε σημείο όπου θα εκτελούσαν αποστολές.

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Aπό τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

ΥΠΕΞ: Οργανώνεται αποστολή επαναπατρισμού
«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.