Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Yunus-S στο κέντρο του Αιγαίου ανάμεσα σε Λέσβο και Ψαρά!! Εφαρμόζεται σταδιακά η πολιτική Μητοστάκη περί υποχωρήσεων!


 

Στην έμπρακτη υλοποίηση των «υποχωρήσεων» στα ελληνοτουρκικά, τις οποίες προανήγγειλε άλλωστε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά η Τουρκία.

Ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης προχώρησε στην έκδοση NAVTEX για «επιστημονικές έρευνες» του πλοίου Yunus-S σε περιοχή δυτικά/νοτιοδυτικά της Λέσβου και νοτιοδυτικά των Ψαρών (σ.σ. σε περιοχή που δεν έχει καμία δικαιοδοσία), από την 1η έως την 4η Αυγούστου.

Η περιοχή που δεσμεύει η τουρκική NAVTEX
Όπως βλέπετε στο χάρτη από το marinetraffic, λίγο μετά τις 13:30 σήμερα, το τουρκικό πλοίο βρισκόταν ουσιαστικά στην καρδιά του Αιγαίου!

Η θέση του Yunus-S λίγο μετά τις 13:30
Η περιοχή που δέσμευσαν οι Τούρκοι μονομερώς και παρανόμως, θέτει ουσιαστικά σε τουρκική ζώνη ευθύνης για έκδοση NAVTEX  το μισό Αιγαίο!

Κάτι που σημαίνει ότι ελληνικά νησιά λογίζονται ως περιοχή τουρκικών αρμοδιοτήτων και καταγράφεται για μία ακόμη φορά η αμφισβήτηση της ελληνικής περιοχής ευθύνης έκδοσης NAVTEX.

Με τι βαθμό θα περάσει άραγε η ελληνική Κυβέρνηση αυτό το… τεστ που της έβαλαν οι Τούρκοι αυγουστιάτικα;

Η «ταμπακιέρα»
Το «τυράκι»: Επιστημονικές έρευνες σε διεθνή ύδατα δεν χρειάζονται την έγκριση του παράκτιου κράτους.

Η φάκα: Ωστόσο, οι επιστημονικές έρευνες είναι νόμιμες μόνο εφόσον δοθεί η άδεια για την διεξαγωγή τους από τις νόμιμες αρχές, εν προκειμένω, τις ελληνικές, οι οποίες είναι αρμόδιες για όλο το Αιγαίο και την περιοχή του FIR Αθηνών.

«Αλήθεια με τα ΜΟΕ και τις διερευνητικές τι γίνεται;»
Η πρώτη αντίδραση για την τουρκική NAVTEX, ήρθε χθες από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Λύσης, Γιάννη Σκάλκο, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του:

«Παράτυπη NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για επιστημονικές έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου! Δηλαδή τι θα ερευνήσουν οι Τούρκοι; Αλήθεια με τα ΜΟΕ και τις διερευνητικές τι γίνεται; Τίποτα!»

newsbreak.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.