Η Ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών Toshiba προς εξαγορά από κοινοπραξία επενδυτών



 

Η Toshiba ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μια κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής την εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων Japan Industrial Partners (JIP) θα κάνει προσφορά 14 δισ. δολαρίων στις 8 Αυγούστου για να περάσει η εταιρεία σε εγχώρια χέρια.

Η προσφορά, η οποία αποτιμά την αξία της Toshiba στα 2 τρισ. γιεν (14 δισ. δολάρια), θα ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω καθυστέρησης από τις ρυθμιστικές αρχές.

Το διοικητικό συμβούλιο της Toshiba δήλωσε αρχικά ότι η τιμή προσφοράς των 4.620 γεν ανά μετοχή ήταν πολύ χαμηλή για να συστήσει στους μετόχους να πουλήσουν τις μετοχές τους, αλλά αργότερα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή ήταν "δίκαιη", χωρίς προοπτικές υψηλότερης ή ανταγωνιστικής προσφοράς και με δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Ορισμένοι ακτιβιστές μέτοχοι, αν και δεν είναι ικανοποιημένοι με την τιμή, έχουν κουραστεί από τις πολυετείς διαμάχες με την εταιρεία και επιθυμούν να αποχωρήσουν, δήλωσαν πηγές με γνώση του θέματος.

Στη συμφωνία θα συμμετάσχουν περίπου 20 ιαπωνικές εταιρείες. Στους βασικούς συμμετέχοντες είναι η εταιρεία κατασκευής τσιπ Rohm, που θα βάλει 300 δισ. γιεν και η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Orix, με συμμετοχή 200 δισ. γιεν.

Πολλοί από τους επενδυτές είναι μακροχρόνιοι εταίροι της Toshiba, οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν τους δεσμούς τους με την εταιρεία μετά την εξαγορά, ανέφεραν οι πηγές.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.