Δικαστήριο της Ρωσίας «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία στη χώρα της Goldman Sachs

.



 

Η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας οφειλής σε ρωσική τράπεζα ύψους 6,45 εκατ. δολ. σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα
Δικαστήριο της Μόσχας κατάσχεσε χθες Δευτέρα τα περιουσιακά στοιχεία της Goldman Sachs στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου 5% στη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης παιχνιδιών στη χώρα, της Detsky Mir.

Στην απόφαση αυτή οι ρωσικές δικαστικές αρχές προχώρησαν, κατόπιν αιτήματος της τράπεζας Otkrytie, η οποία υποστηρίζει ότι η Goldman Sachs της οφείλει 615 εκατ. ρούβλια (6,45 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Τι επικαλέστηκε η Goldman Sachs
Στην αγωγή της, η Otkrytie διατείνεται ότι η Goldman Sachs επικαλέστηκε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία, για να μην διευθετήσει το χρέος της.

Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση αυτή έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου.

Τι προβλέπει η απόφαση του δικαστηρίου
Εκτός από το μερίδιο Detsky Mir, η απόφαση του δικαστηρίου προβλέπει την κατάσχεση όλων των μετοχών σε ρωσικές εταιρείες που ανήκουν στο ταμείο Goldman Sachs III SICAV, καθώς και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας της τράπεζας σε διάφορα εμπορικά σήματα, εν αναμονή της επίλυσης της υπόθεσης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.