Η αμερικανική βάση στη Σκύρο και το «δόγμα Λουνς»Η αμερικανική βάση στη Σκύρο και το «δόγμα Λουνς»

Συνεχίζεται η προσπάθεια των εν Ελλάδι ατλαντιστών για να ανοίξουν τον δρόμο στους Αμερικανούς -και να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη- για την κατασκευή μιας νέας βάσης στο κεντρικό Αιγαίο.

 Η Σκύρος αποτελεί το διαμάντι των προτάσεων που πληροί όλα τα κριτήριά τους (όσο για την Λήμνο -η οποία σχετίζεται με το γνωστό “δόγμα Λουνς“- αποτελεί κόκκινο πανί για τους Τούρκους εφόσον βρίσκεται στην έξοδο των Δαρδανελίων και αναφέρεται/συντηρείται στον δημόσιο διάλογο για επικοινωνιακούς λόγους ώστε να πείσουν για τα “αγνά ελατήρια” της δήθεν προάσπισης των εθνικών συμφερόντων με το όλο εγχείρημα):

 1ον) Είναι κοντά στον 25ο Μεσημβρινό αλλά εκτός των ορίων της Γαλάζιας Πατρίδας. 

2ον) Δεν είναι στη λίστα “αποστρατικοποίησης” των Τούρκων. 

3ον) Διαθέτει ήδη έτοιμες εγκαταστάσεις Νατοϊκών προδιαγραφών (με αντιαεροπορική/αντιβαλλιστική άμυνα) που μπορούν να επεκταθούν. 

Και άλλα προτερήματα που δεν είναι της παρούσης…

Δρομολογείται έμμεση διχοτόμηση του Αιγαίου υπό Νατοϊκό μανδύα, και αυτό είναι κάτι που σοβαροί αναλυτές επιβεβαιώνουν! Θέλουν διεθνή ύδατα (δημιουργία “διαδρόμου”) στο κεντρικό Αιγαίο, με σκοπό τον ελεύθερο διάπλου από και προς τα Στενά, υπό τον έλεγχο Νατοϊκών δυνάμεων (γι’ αυτό άλλωστε οι Αμερικανοί ανέκαθεν πίεζαν για την μη επέκταση στα 12 νμ!).

 Η μετατροπή της Βαλτικής σε “Νατοϊκή λίμνη” έχει ήδη μετατοπίσει το κέντρο βάρους στα Στενά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Παρόλο που η Αλεξανδρούπολη είναι ιδανική για τον έλεγχο των Στενών, μια ακόμη βάση στην καρδιά του Αιγαίου θα αποτελούσε το επιστέγασμα στην στρατηγική ανάσχεσης της ρωσικής πρόσβασης στις θερμές θάλασσες. Ταυτόχρονα δε, συμβάλει στη “δημιουργία μιας «ουδέτερης ζώνης» και του καθεστώτος των λεγόμενων «Νατοϊκών νησιών»“. Πολλαπλά τα οφέλη λοιπόν για τους συμμάχους…]

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com-Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.