Στρατιωτική θητεία με επαγγελματική κατάρτιση και έξτρα μόρια για ΑΣΕΠ


Την επικρατούσα εντύπωση ότι η στρατιωτική θητεία είναι "χαμένος χρόνος" για τους νέους, προσπαθεί να αλλάξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δίνοντας τη δυνατότητα στους στρατευμένους να αποκτούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους επαγγελματική κατάρτιση και να παίρνουν επιπλέον μόρια για τις εξετάσεις στο ΑΣΕΠ.


Με οδηγό προγράμματα που εφαρμόζονται σε άλλα κράτη, κυρίως τις σκανδιναβικές χώρες,σχεδιάζει ουσιαστικές αλλαγές στο ημερήσιο πρόγραμμα των οπλιτών, προκειμένου να διασυνδεθεί ουσιαστικά η στρατιωτική θητεία με την αγορά εργασίας.

Σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Θητεία-Ευκαιρία» με πολλές αλλαγές και διατάξεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες  και τις δυνατότητες των στρατευμένων. Οσοι ενταχθούν, παίρνοντας το απολυτήριο από το στρατό θα έχουν αποκτήσει και τα εφόδια για επαγγελματική απασχόληση και καριέρα σε διάφορες ειδικότητες

Ειδικότερα θα δίνονται πιστοποιητικά άσκησης επαγγέλματος για τεχνικές ειδικότητες, καθώς και άδεια/δίπλωμα οδήγησης.

Ποια επαγγέλματα θα πιστοποιούνται
Τα επαγγέλματα που θα πιστοποιούνται σε πρώτη φάση, θα είναι:

    Μάγειρες
    Αρτοποιοί
    Τεχνικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
    Ηλεκτρολόγοι
    Ψήστες
    Νοσοκόμοι
    Βοηθοί φαρμακοποιοί
    Βοηθοί Οδοντιάτρου

Όσοι στρατεύσιμοι συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά, δεν θα πληρώνουν δίδακτρα και θα παίρνουν μέρος εθελοντικά στα μαθήματα.

Τα προγράμματα σπουδών, θα διαμορφωθούν σε συνεργασία με εκπαιδευτικά κέντρα δια βίου μάθησης και μετά την εξέταση που θα ακολουθεί την παρακολούθηση των μαθημάτων, θα παίρνουν πιστοποίηση, ενώ η επαγγελματική εμπειρία, θα πιστοποιείται με ειδική βεβαίωση.

Πρόκειται για κρατική πιστοποίηση ότι ο απολυόμενος από τον στρατό έχει παρακολουθήσει ειδικά προγράμματα και έχει επιμορφωθεί σε συγκεκριμένη επαγγελματική ειδικότητα.

Έξτρα μόρια για ΑΣΕΠ
Το σημαντικό με τις αλλαγές που δρομολογούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι, ότι οι συμμετέχοντες στα προγράμματα του υπουργείου, θα μπορούν με το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, όχι μόνο να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, αλλά να λαμβάνουν και επιπλέον μοριοδότηση.

Παράλληλα, από το 2024, μαζί με τη στρατιωτική θητεία θα δίνεται η δυνατότητα στους στρατεύσιμους, να ξεκινούν την εκμάθηση ξένων γλωσσών, ή να την ενισχύουν και παράλληλα, να μαθαίνουν και τα βασικά για τον χειρισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Σημαντική αλλαγή επίσης που θα δίνεται στους νεοσύλλεκτους, να αποκτήσουν άδεια οδήγησης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.