Υψηλά επιτόκια «όσο χρειαστεί»...διεμήνυσε η Λαγκάρντ!


 




Σε υψηλά επίπεδα «για όσο διάστημα χρειαστεί» θα διατηρήσει τα επιτόκια η ΕΚΤ, ώσπου ο πληθωρισμός να προσεγγίσει τον μεσοπρόθεσμο στόχο του...


Σε υψηλά επίπεδα «για όσο διάστημα χρειαστεί» θα διατηρήσει τα επιτόκια η ΕΚΤ, ώσπου ο πληθωρισμός να προσεγγίσει τον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%, διεμήνυσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά την ομιλία της στο Jackson Hole, στις ΗΠΑ.

«Η χάραξη πολιτικής σε μια εποχή αλλαγών και ανατροπών απαιτεί ανοιχτό μυαλό και προθυμία να προσαρμόσουμε τα αναλυτικά μας πλαίσια σε πραγματικό χρόνο στις νέες εξελίξεις. Ταυτόχρονα, σε αυτήν την εποχή αβεβαιότητας, είναι ακόμη πιο σημαντικό οι κεντρικές τράπεζες να παρέχουν μια ονομαστική άγκυρα για την οικονομία και να διασφαλίζουν τη σταθερότητα των τιμών σύμφωνα με τις αντίστοιχες εντολές τους», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

«Στο σημερινό περιβάλλον, αυτό σημαίνει – για την ΕΚΤ – τον ​​καθορισμό των επιτοκίων σε επαρκώς περιοριστικά επίπεδα για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στο μεσοπρόθεσμο στόχο μας 2%», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «προχωρώντας μπροστά, πρέπει να παραμείνουμε ξεκάθαροι στους στόχους μας, ευέλικτοι στην ανάλυσή μας και ταπεινοί στον τρόπο επικοινωνίας μας».

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, υπογράμμισε ότι η δουλειά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας – που είναι η καταπολέμηση του πληθωρισμού – «δεν έχει τελειώσει ακόμα», δίνοντας σήμα για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων σε περίπτωση που οι πιέσεις στις τιμές επιμείνουν ή η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να αποδεικνύεται πιο ισχυρή από ό,τι αναμενόταν.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.