Γαλλία: Επιχειρήσεις τροφίμων και παραγωγοί συμφώνησαν να μειώσουν τις τιμές


 


 Σε 5.000 προϊόντα καθημερινής χρήσης


Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με εμπόρους λιανικής και παραγωγούς τροφίμων στη μάχη κατά του πληθωρισμού, όμως ξεχώρισε τις Unilever, Nestle και PepsiCo οι οποίες είναι μεταξύ των εταιριών που όπως είπε αρνήθηκαν να "συνεργαστούν" με τη συμφωνία.

Οι επιχειρήσεις λιανικής δεσμεύθηκαν να παγώσουν ή να μειώσουν τις τιμές σε 5.000 προϊόντα καθημερινής χρήσης, δήλωσε ο Λεμέρ σε τηλεοπτική συνέντευξη έπειτα από δύο ημέρες συνομιλιών με εκτελεστικά στελέχη του τομέα.

Είπε επίσης πως οι επιχειρήσεις λιανικής συμφώνησαν να επισπεύσουν τις ετήσιες διαπραγματεύσεις για τις τιμές --που αρχικά επρόκειτο να γίνουν τον επόμενο χρόνο-- ώστε να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο με προοπτική να εφαρμοστούν οι μειώσεις τιμών από τον Ιανουάριο.

Η γαλλική κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να μειώσει τις τιμές των τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών καθώς τα στοιχεία του Αυγούστου που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν πως ο πληθωρισμός των τροφίμων --αν και έπεσε από το υψηλό που είχε καταγράψει νωρίτερα φέτος-- εξακολουθεί να είναι διπλάσιος του συνολικού ποσοστού πληθωρισμού.

Έμποροι λιανικής όπως το Carrefour και οι Les Mousquetaires προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα πως οι Γάλλοι καταναλωτές μειώνουν τις αγορές βασικών προϊόντων λόγω του υψηλού κόστους ζωής.

Μετέθεσαν επίσης την ευθύνη στις πολυεθνικές, με την ομάδα λόμπι της βιομηχανίας λιανικής Federation du Commerce et de la Distribution (FDC) να λέει χθες, Τετάρτη, πως μόνο 25 από 75 μεγάλους ομίλους καταναλωτικών προϊόντων έχουν συμφωνήσει μέχρι τώρα να μειώσουν τις τιμές και μόνο σε έναν περιορισμένο αριθμό προϊόντων.

"Οι μεγάλες πολυεθνικές θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερα", είπε ο Λεμέρ.

Πρόσθεσε πως οι έμποροι λιανικής που δεν θα περάσουν τις μειώσεις τιμών από τους προμηθευτές στους πελάτες τους μπορεί να αντιμετωπίσουν κυρώσεις.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.