Νέα άνοδος για την τιμή του ρεύματος



Του Χάρη Φλουδόπουλου

Σημαντική άνοδο κατά 6,8% στα 164,45 ευρώ η μεγαβατώρα καταγράφει για σήμερα η τιμή του ρεύματος στη χονδρική, σύμφωνα με τα στοιχεία του ενεργειακού χρηματιστηρίου. Η ελάχιστη τιμή για σήμερα θα είναι 109,77 ευρώ η μεγαβατώρα και η μέγιστη θα φτάσει τα 313,36 ευρώ η μεγαβατώρα. 

Όσον αφορά στο ενεργειακό μείγμα, οι μονάδες φυσικού αερίου αποτελούν το 43,97%, οι ΑΠΕ το 30,5%, οι εισαγωγές το 10,56% και τα μεγάλα υδροηλεκτρικά το 7,2%. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή ΑΔΜΗΕ, η αιχμή της ζήτησης ρεύματος θα φτάσει στα 8350MW στις 12,30 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία οι ΑΠΕ θα καλύπτουν το 67,5% της ζήτησης ή αλλιώς 5640MW. Τις βραδινές ώρες η αιχμή της ζήτησης θα φτάσει στα 7815MW στις 20,30 με τις ΑΠΕ να έχουν υποχωρήσει στα 1260MW. Αντίθετα οι θερμικές μονάδες θα καλύψουν 4357MW. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΑΔΜΗΕ σήμερα θα λειτουργήσουν 4 λιγνιτικές μονάδες, δηλαδή οι μονάδες Άγιος Δημήτριος 4 και 5, η Μεγαλόπολη 4 και η Μελίτη. Από τις μονάδες φυσικού αερίου στο σύστημα σήμερα θα μπουν το Λαύριο 5, η Κομοτηνή, η Μεγαλόπολη 5 από τη ΔΕΗ και οι μονάδες της Elpedison (Ενεργειακή Θεσσαλονίκης και Θίσβη), η Protergia και ο Άγιος Νικόλαος 2. 
capital.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.