Η Ειδική Εισαγγελία στα Τιρανα ανακοίνωσε ότι ο Εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρας Φρέντι Μπέλερης παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο



 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Φρέντι Μπελέρης κατηγορείται για το ποινικό αδίκημα της ενεργούς διαφθοράς στις εκλογές
Μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων εις βάρους του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση, η Ειδική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ο φάκελος παραπέμπεται προς εκδίκαση στο Πρωτοδικείο του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο βρίσκεται επίσης στα Τίρανα.

Συγκεκριμένα, ο Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του Π. Κοκαβέσης κατηγορούνται για το ποινικό αδίκημα της ενεργούς διαφθοράς στις εκλογές. Λόγω των διακοπών στο αλβανικό σύστημα δικαιοσύνης δεν είναι γνωστό πότε θα διεξαχθεί η δίκη, αλλά σίγουρα μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.


Συνελήφθησαν δύο μέρες πριν τις εκλογές
Ο κ. Μπελέρης και ο κ. Κοκαβέσης συνελήφθησαν με την ίδια κατηγορία δύο μέρες πριν τις κάλπες της 14ης Μαΐου, χωρίς αυτό να εμποδίζει τον Μπελέρη να εκλεγεί στο αξίωμα του Δημάρχου Χιμάρα.

Βέβαια, στις εν λόγω εκλογές πάνω από τριάντα άτομα στη χώρα έχουν την ίδια κατηγορία με τους δύο Έλληνες, αλλά μόνο εκείνοι προφυλακίστηκαν. Βέβαια, ο κ. Κοκαβέσης αφέθηκε ελεύθερος , ενώ ο Μπελέρης κρίθηκε προφυλακιστέος

Πότε λήγει η προθεσμία ορκωμοσίας
Κατόπιν τούτων, η κατάσταση αυτήν δεν του επιτρέπει να λάβει τα καθήκοντα του δημάρχου. Κατά τον εκλογικό νόμο στη χώρα σε περίπτωση που η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από την εκλογή, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή υποχρεούται να δρομολογήσει διαδικασίες επανάληψης των εκλογών στο δήμο Χιμάρας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.