Χρυσός ο Τεντόγλου


Χρυσός  ο Τεντόγλου

 Ο Μίλτος Τεντόγλου, σε μία περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, κατάφερε να δώσει χαρά στους απανταχού Έλληνες με την τρομερή εμφάνισή του και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε, κατά την 6η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Μετά από ένα πραγματικό θρίλερ στον τελικό του μήκους, ο τεράστιος αυτός αθλητής έκανε μυθική ανατροπή και, με 8,52μ στο έκτο και τελευταίο άλμα του, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου.


Ο Τεντόγλου μπήκε αποφασισμένος στον αγώνα και από το πρώτο του άλμα «πέταξε» στα 8,50μ. (0,6), σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση, για να γυρίσει στον κόσμο που είχε ενθουσιαστεί και να ζητήσει ηρεμία, κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση «calma, calma».

Η δεύτερη προσπάθει ήταν άκυρη, για να δει στη συνέχεια τον Τζαμαϊκανό Γέιν Πίνοκ να πιάνει και αυτός τα 8.50μ. στο δεύτερο άλμα του.


Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο σημείωσε 8,39μ. στην τρίτη του προσπάθεια, παραμένοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Πίνοκ για ένα εκατοστό, καθώς ο Τζαμαϊκανός είχε 8,40μ. στην πρώτη προσπάθεια του.

Στην έκτη και τελευταία ο Τεντόγλου βρήκε το άλμα που έψαχνε και με 8,52μ. ανέβηκε στην κορυφή!

Ο 25χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης με τρομερό άλμα στην τελευταία του προσπάθεια στα 8.52μ. κατάφερε να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που του έλειπε, το χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.