Λεμεσός: Μεγάλη φωτιά – Δύο εναέρια μέσα στέλνει η Ελλάδα


Λεμεσός: Μεγάλη φωτιά  –  Δύο εναέρια μέσα στέλνει η Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στη Λεμεσό της Κύπρου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με την εναλλαγή της κατεύθυνσης της πυρκαγιάς, δυσχεραίνουν το έργο τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττήειπε οτι , το κυρίως μέτωπο βρίσκεται μεταξύ των κοινοτήτων Μαθικολώνη, Αψιού και Γεράσα και εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες όλων των δυνάμεων.

Η Κύπρος ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό rescEU, ζητώντας βοήθεια για εναέρια μέσα από άλλες χώρες της Ευρώπης.

 Ελλάδα και Λίβανος ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Κύπριου ΥΠΕΞ για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Αύριο, Δευτέρα 07/08, θα μεταβούν δύο πτητικά μέσα από την Ελλάδα και ένα από τον Λίβανο.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη για να του εκφράσει τη συμπαράσταση της χώρας μας στις δύσκολες αυτές ώρες.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.