Τουρκία: Ομοίωμα του Ερντογάν με τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πυροδοτεί νέα αντιπαράθεση με τη ΣουηδίαΤουρκία: Ομοίωμα του Ερντογάν με τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πυροδοτεί νέα αντιπαράθεση με τη Σουηδία

Νέα ς αντιπαράθεσης της Τουρκίας με τη Σουηδία άνοιξε με συμμετοχή Κούρδων διαδηλωτών σε χτεσινή  συγκέντρωση μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Στοκχόλμη.

Οι διαδηλωτές έφεραν ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κρατούσε τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ύψωσαν σύμβολα και πανό της οργάνωσης ΡΚΚ. 

Οι συμμετέχοντες στην πορεία φώναξαν  συνθήματα κατά της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και απαίτησαν να μην γίνουν δεκτοί οι όροι της Τουρκίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα όπως στο γεγονός και ο εκπρόσωπος του Κυβερνώντος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το γεγονός ότι για άλλη μια φορά, σε μια εκδήλωση στη Στοκχόλμη σήμερα (5 Αυγούστου), επετράπη σε μια ομάδα που πρόσκειται στο PKK να κάνει προπαγάνδα με τα σύμβολα της τρομοκρατικής οργάνωσης και να ασχημονήσει κατά του προέδρου μας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.